Annemarie Sens van HCB '92 springt ver boven de verdediging van Dongen uit en weet te scoren. In een spannende wedstrijd scoorden beide ploegen regelmatig, met een gelijkspel tot gevolg. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

HANDBALTEAM BOXTEL SNAKT NAAR WINST

HCB '92 deelt punten met Dongen na spannende pot

De handbalsters van HCB '92 mochten zondag aantreden tegen Dongen. Een voor de Boxtelse vrouwen nog onbekende tegenstander. Na enkele nederlagen gingen zij dit keer voor de winst. Die kwam er echter niet, al was een overwinning dichtbij.

Vanaf het fluitsignaal ging de Boxtelse ploeg goed van start. Annemarie Sens wist meteen in de eerste aanval de bal achter de keeper te krijgen. De tegenstanders wisten het doel van HCB '92 echter ook goed te vinden en speelden met snelle aanvallen. De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Scoorde de een, dan maakte de tegenstander vervolgens weer een doelpunt.

Er werd stevig verdedigd wat regelmatig tot vrije worpen leidde. Liza van Rooij nam steeds de verantwoordelijkheid voor deze kansen en gooide ze steevast hard achter de keeper. Dongen liep vaak wat uit, maar HCB '92 wist dit steeds goed te maken door mooie aanvallen. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde Gitte Vanhout de gelijkmaker. Met die stand leken beide ploegen naar de kleedkamer te gaan, maar op slag van rust moest Boxtel aan de noodrem trekken en kreeg de uitploeg een penalty: 6-7.

VOORSPRONG

In de tweede helft namen de Boxtelse vrouwen zich voor beter te verdedigen en aan te vallen. Pas na zeven minuten opende Van Rooij de score door wederom een penalty te benutten. Dongen vergrootte wederom de afstand, maar door doelpunten van Vanhout, Ellen Persoons en Van Rooij kwam HCB '92 op voorsprong.

Dongen zag echter dat het via de hoeken moest gaan spelen omdat daar de ruimte lag. En na twee snelle aanvallen was de tegenstander Boxtel weer voorbij. Dit liet HCB '92 zich niet gebeuren. Sens bracht met een doelpunt de stand op 11-11. Dongen vond nog wel een gaatje, maar het schot belandde hard op de paal. De punten werden dus eerlijk verdeeld.