RUGBYERS VECHTEN HARD VOOR WINST

Ducks/Oysters laat zich toch niet uit veld slaan

De Boxtelse rugbyclub Ducks/Oysters moest het zondag opnemen tegen de koploper uit Maastricht, In een enerverende wedstrijd kenden de Boxtelaren een flitsende start, kwamen toen ruim op achterstand, maar wonnen uiteindelijk tóch. Eindstand: 28-33.

Ducks/Oysters had in de uitwedstrijd tegen koploper Maastricht een voortvarende start. Een snelle aanval met goede opvolging werd door man off the match Tim Heuvelmans omgezet in een try: 0-7. Dit goede begin kreeg geen vervolg; Maastricht nam het heft in handen en drukte de Boxtelaren terug. De Limburgers zetten een ingooi op vijf meter van de try-lijn om in een compacte duwbeweging die niet kon worden afgestopt: 7-7. Kort na deze score werd met eenzelfde soort actie de 14-7 gescoord.

Er werd door Ducks/Oysters te weinig druk naar voren gezet. Dit gaf de Maastrichtenaren de ruimte om een aanval op te zetten en via de buitenkant te scoren: 21-7.

INHAALRACE

In de rust bespraken de Boxtelaren hoe ze hun achterstand om konden buigen. Ervaren spelers als Rein Godding en Ton van Eindhoven werden ingebracht en er werd afgesproken dat een inhaalrace moest worden ingezet. Ducks/Oysters nam gelijk het initiatief over, maar maakte eerst nog een fout, waardoor Maastricht 28-7 scoorde. Het Boxtelse team stond flink achter, maar geloofde in een goede afloop van het duel. Dat een aantal goede Maastrichtse spelers het veld verlieten, droeg bij aan dat vertrouwen.

Hierna maakte nog maar één club de dienst uit tijdens de wedstrijd: Ducks/Oysters. Het tempo ging fors omhoog en gelijk was er een doorbraak. De goed meegelopen debutant Remco Vaes wist de try onder de palen te drukken: 28-14. Deze speler scoorde kort hierna zijn tweede try: 28-21. De Maastrichtse rugbyers werden zenuwachtig en stonden voortdurend onder druk. Hierna begon Stijn van de Loo aan een solo. Vlak voor de try-lijn gaf hij de bal aan de meegelopen Guust van de Laar die 28-26 op het scorebord zette. Laatstgenoemde maakte daarna ook nog de gelijkmaker: 28-28.

SLOTOFFENSIEF

Van de Laar miste vervolgens wel een eenvoudige kick, waar de Boxtelaar de lastige trappen wel benutte. Hierdoor moest nog een slotoffensief worden ingezet om de winst binnen te slepen. Een mooie lijnaanval over diverse schijven werd door Tim Nouwens in de hoek gedrukt: 28-33. Met nog vijf minuten te spelen, trok Ducks/Oysters de zwaar bevochten overwinning over de streep. Door dit resultaat heeft Ducks/Oysters de eerste plaats weer overgenomen van Maastricht.

Uitslag zondag 3 november

RC Maastricht - Ducks/Oysters        28-33

Programma zaterdag 9 november

Benjamins: Toernooi in Delft        10.30

Mini's: Toernooi in Driebergen        10.30

Cubs: Vetsburg - Ducks/Oysters        11.00

Junioren: Ducks/Oysters - Gelre        12.00

Colts: Delft/Voorburg - Ducks/O.        13.00


Dansmiddag

Big Band Boxtel organiseert zondag 17 november samen met seniorenharmonie Buchestelle een dansmiddag. Deze vindt plaats in de Tijberzaal van het Baanderherencollege aan de Baanderherenweg. De twee muziekgroepen zochten goed dansbare nummers uit om tijdens het evenement de beentjes van het publiek van de vloer te krijgen. De middag start om 14.00 uur en de entree is gratis.