Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

What's up kwizzers?

Terwijl hun ouders zich zaterdagavond tijdens De Bokselse Kwis vastbeten in vragen over vlinders en voormalig topsporters, 'de hort opgingen' en onmogelijke puzzels maakten, was er voor de kinderen de Kiendjeskwis. Deze bestond uit vragen over landen, vlaggen en nog veel meer. Op de foto van links naar rechts: Nikkie (6), Benthe (9), Jens (,,Ik ben ook 8 maar ik ben wél ouder dan Sofie") en Sofie (8) en gingen er eens goed voor zitten.

Wat vinden jullie zo leuk aan de Kiendjeskwis? Sofie: ,,We mogen onze eigen vragen beantwoorden. Die zijn te moeilijk voor de volwassenen. Er zitten zelfs buitenlandse teksten in onze quiz." Nikkie: ,,Ik vind het leuk dat we vragen mogen beantwoorden en opdrachten mogen doen. Het zijn een soort spelletjes." Benthe: ,,We hoeven ons niet te vervelen of stil te zijn. Ook wij mogen meedoen."

Wat voor vragen staan er in de Kiendjeskwis? Benthe: ,,Vragen over topografie en dan de hoofdsteden van verschillende landen. Ik heb op school topografie gehad dus ik wist de meeste antwoorden. Behalve Rusland, maar dat land heb ik opgezocht." Jens: ,,We moeten ook vlaggen zoeken die bij de landen horen. Ik vind dat leuk, ik houd van knippen. Maar het is best moeilijk. Dat vindt papa zelfs dus hij heeft ook wat antwoorden opgezocht."

Van welk onderwerp weten jullie heel veel? Jens: ,,Ik weet veel van YouTube en YouTubers." Nikkie: ,,Konijnen!" Sofie: ,,Ik weet alles over make-up. Welke foundation je op moet doen zodat je er niet uitziet als Michael Jackson. Dat eyeliner niet in je haren hoort en hoe je lippenstift moet opdoen."

Bij De Bokselse Kwis speel je voor een goed doel. Voor welk doel zouden jullie willen spelen? Sofie: ,,Ik zou spelen voor kinderen die arm zijn zodat zij ook cadeautjes krijgen tijdens Sinterklaas." Benthe: ,,Ik weet niet hoe het heet, maar ik zou het geld willen geven aan een organisatie die proefjes doet. Met de uitslag van de proeven kunnen ze ervoor zorgen dat mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, weer kunnen lopen." Jens: ,,Ik zou spelen voor een goed doel dat ervoor zorgt dat alle kinderen ter wereld naar school kunnen."

(Tekst: Linda van de Wiel, foto: Bas van den Biggelaar).