Afbeelding
Foto:

Leutmonarch van Eendengat wil 'op maat' naar zijn feestje

Net als de afgelopen weken heeft de mysterieuze muziekgroep Wie Wit Wie Ge Band ook nu weer een tip naar de redactie gestuurd. Het is een aanwijzing naar wie komend seizoen als Prins Carnaval de scepter zwaait in het Boxtelse spotrijk Eendengat: 'Op maat naar een feestje!'

Stichting Openbaar Carnaval (SOC) onthult de identiteit van de koldervorst zaterdag 9 november om 22.11 uur in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat. Dat gebeurt tijdens het elf-elfbal, waarop ook het Kwekdeuntjesfist wordt gehouden, het ludieke songfestival om te bepalen wat het carnavalslied 2020 wordt. De gratis toegankelijke feestavond gaat om 20.00 uur van start.

Elk jaar krijgt een van de bij SOC aangesloten clubs de opdracht de pretpotentaat van het nieuwe leutseizoen op een ludieke manier ten tonele te voeren. Dit jaar is dat The Ducktownband. Die lijkt echter hulp, of misschien wel concurrentie, te krijgen van een muzikaal gezelschap uit het Tilburgse feestcafé De Prins... Een en ander valt op te maken uit foto's die via Facebook de ronde doen en die de voorbije weken ook in deze krant verschenen. Muzikanten in prinsenkostuums en met een masker op presenteren zich als de Wie Wit Wie Ge Band. Deze week een afbeelding van de poster die her en der is verspreid.