Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

'ONE NIGHT ONLY' IN AULA JACOB-ROELANDSLYCEUM

Boxtel's Harmonie vertolkt musicalhits

Boxtel's Harmonie heeft door de jaren heen al tal van grootse concerten met gastartiesten op de planken gebracht in de aula van het Jacob-Roelandslyceum. Zaterdag 16 november wordt er met One Night Only een nieuwe aan toegevoegd. De Boxtelse zangeres Nienke van Horen en haar Tilburgse collega Ingrid van den Nieuwenhuizen zingen met het orkest allerlei bekende musicalhits.

De twee professionele vocalisten traden al vaker met het Boxtelse harmonieorkest voor het voetlicht. De inmiddels in Breda woonachtige Van Horen, die haar studie muziektheater aan het conservatorium in Tilburg succesvol afrondde, maakte twee jaar geleden indruk toen een avondvullend programma met muziek uit films van regisseur Quentin Tarantino werd uitgevoerd. Momenteel vervult de zangeres muzikale rollen in de Efteling. Van den Nieuwenhuizen was een van de vier solisten tijdens een eerder musicalconcert van Boxtel's Harmonie en was bovendien in het JRL van de partij in een programma vol discoklassiekers.

Na het pontonconcert als ouverture op het Dommeltheater eind september, heeft het 50-koppige blaasorkest zich onder leiding van dirigent Johan Smeulders toegelegd op bekende songs uit musicals als Chicago, Frozen en Queen. Bovendien komen medleys op de lessenaar uit onder meer Elisabeth, Soldaat van Oranje en Zorro. Voor deze gelegenheid wordt de harmonie uitgebreid met een combo van piano, slag- en basgitaar.

ANNE-MARIE JUNG

Twee weken geleden werd bekend dat Anne-Marie Jung de presentatie verzorgt. De tv-actrice en zangeres werkt belangeloos aan One Night Only mee als ambassadeur voor Warchild. In januari beklimt ze met twee collega's de Kilimanjaro in Afrika, waarmee ze geld wil inzamelen om kinderen in oorlogsgebieden te helpen.

One Night Only begint zaterdag 16 november om 20.00 uur. De titel refereert aan het gelijknamige lied uit de musical Dreamgirls. Inmiddels is ongeveer de helft van het aantal beschikbare entreekaartjes verkocht. De toegangsbewijzen kosten vijftien euro per stuk en zijn te koop bij telefoonwinkel Ring & Go aan de Rechterstraat of te bestellen via www.boxtelsharmonie.nl.

p Twee jaar geleden vertolkte Nienke van Horen (in rode jurk) muziek uit Hollywoodfilms met Boxtel's Harmonie. (Foto: Hans van Doorn).


EENDENGAT TRAPT KOLDERSEIZOEN AF IN HOFPALEIS DENZIZ

Negen groepen dingen naar Eendison

Voor het Kwekdeuntjesfist, het ludieke songfestival waarmee de Boxtelse Waggelaars zaterdag 9 november het carnavalsseizoen openen, hebben zich negen deelnemende groepen aangemeld. Zij hebben een carnavalslied geschreven dat live wordt uitgevoerd en dingen ermee naar de Eendison. Daarnaast worden nog vier covers vertolkt waarvoor ook een prijs is weggelegd.

De commissie die het Kwekdeuntjesfist namens de Stichting Openbaar Carnaval (SOC) organiseert, trok afgelopen zomer bij deze krant aan de bel om aandacht te vragen voor een vernieuwde opzet van het evenement. Dit kolderconcours werd vorig jaar voor de 44e keer gehouden en beleefde daarmee een heus leutjubileum. De vaste deelnemers en de bij de SOC aangesloten carnavalsclubs en muziekkapellen wilden de activiteit vernieuwen; de opening van het carnavalsseizoen moest nog feestelijker worden.

NIEUWE NAAM

Even speelden de organisatoren met het idee om de titel van het evenement in te ruilen. Daarvoor werd zelfs een ideeënwedstrijd uitgeschreven. Tal van andere namen werden geopperd, maar die konden niet tippen aan de huidige naam. Daarom is besloten verder te gaan onder dezelfde noemer. Wel zijn huisstijl en decor vernieuwd. Bovendien is de website www.kwekdeuntjesfist.nl gelanceerd. Om het elf-elfbal feestelijker te maken, wordt aan bezoekers gevraagd in hun mooiste carnavalstenue op te komen dagen. In plaats van de jury, die ook deze keer wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van de deelnemende groepen, mag het publiek deze keer kiezen wie de kolderprijs wint.

INDEKOFFER

Net als vorig jaar worden deelnemers beoordeeld in twee categorieën. Nieuw gecomponeerde liedjes dingen mee naar de Eendison, de Grote Muziekprijs van Eendengat. Wie kiest voor een cover waarop een nieuwe tekst is geschreven, komt in aanmerking van de Indekoffer. Deze laatste prijs is twee jaar geleden geïntroduceerd door de SOC om deelname aan het Kwekdeuntjesfist laagdrempeliger te maken.

Presentator van het Kwekdeuntjesfist is deze keer Paul Strijbosch, die daarmee in de voetsporen treedt van Matthieu Hagemans. Dj's Don en Nick Verbunt, ook bekend van de Kwekpoel, zullen mede voor een muzikale omlijsting zorgen. De feestavond in hofpaleis Denziz begint om 20.11 uur en is gratis toegankelijk. Rond de klok van tienen wordt prins carnaval geïnstalleerd (zie kader hieronder).

MUZIKANTENPOOL

De organisatoren van het Kwekdeuntjesfist vragen ook aandacht voor de muzikantenpool, een initiatief vanuit de carnavalsclubs om bezettingsproblemen bij (dweil)orkesten op te lossen. Muzikanten die rond carnaval beschikbaar zijn, kunnen zich melden via info@kwekdeuntjesfist.nl.

Afbeelding
Carnavalsclub De Natneuzen is een trouwe deelnemer aan het Kwekdeuntjesfist en ging menigmaal met de Eendison aan de haal. (Foto: Hans van Doorn, 2017).