Afbeelding
Foto: Onbekend

ON BODY AND SOUL IN PODIUM BOXTEL

Hongaars liefdesdrama bij FilmPodiumScopia

Als tweede film uit de reeks van het thema Wat Liefde Vermag vertoont FilmPodiumScopia donderdag 21 november in Podium Boxtel aan de Burgakker de Hongaarse film On Body And Soul (Teströl és lelekröl) uit 2017.

In een slachthuis in Boedapest is Mária nog maar pas aan de slag gegaan als de nieuwe kwaliteitscontroleur en het gefluister begint al. Tijdens de lunch in de steriele kantine kiest de jonge vrouw ervoor om alleen in stilte aan een tafel te gaan zitten. Ze neemt haar werk serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar iets oudere baas Endre is ook een rustig type. Stilaan leren de twee elkaar beter kennen.

Dit onconventioneel liefdesdrama won de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn en werd genomineerd voor een Oscar als beste niet-Engelstalige film. Dromen en werkelijkheid, schoonheid en wreedheid vloeien in elkaar over en dat leidt tot een heel bijzondere kijkervaring, aldus cinema-kenners Wim van Liempt en Jos Vervoort, de twee organisatoren van de maandelijkse voorstellingen van de Boxtelse filmclub.

Entreekaartjes voor On Body And Soul zijn voor 7,50 euro online te bestellen via www.podiumboxtel.nl. Voor een euro meer zijn ook toegangsbewijzen af te halen in cadeauwinkel Hebbes (Markt) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat). Voor aanvang van de voorstelling zijn ook kaartjes à 7,50 euro te koop aan de deur.


Con Fervore viert robijnen jubileum in De Serenade

De Boxtelse zanggroep Con Fervore bestaat veertig jaar. Dat wordt zaterdag 9 november vanaf 19.00 uur gevierd in multifunctioneel centrum De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde.

Het programma begint met een reünie, waarna om 20.15 uur het concert plaatsvindt, gevolgd door een afsluitende borrel. Onder het motto 'Singing all together' brengt Con Fervore liederen ten gehore die door de jaren zijn vertolkt. Het concert is niet alleen voor reünie-bezoekers, maar voor iedereen toegankelijk.

Kaartjes voor het concert kosten vijf euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.confervore.nl/nieuws of www.deserenade.nl/agenda/167.


Kunstexpositie

In de voormalige schoenenzaak Van der Weide aan de Stationsstraat 24 in Boxtel zijn de komende twee weekeinden schilderijen en beelden te zien. Van vrijdag tot en met zondag is daar tussen 12.00 en 17.00 uur is er een expositie door Berith Moonen, Claudine Brunella, Dolly Moonen, Els van der Weide, Laurentine Smith-Bijnen, Marjan Moonen, Marjo Kluijtmans en Roel Nibourg. De opening is morgen, vrijdag 8 november tussen 16.00 en 19.00 uur.