Pastoor Jacques Grubben ging in 2016 voor tijdens de Willibrordusviering in de Luisselse veldkapel. Grubben nam begin dit jaar afscheid van de Heilig Hartparochie omdat hij door het bisdom werd overgeplaatst naar Nijmegen. (Foto: Albert Stolwijk).
Pastoor Jacques Grubben ging in 2016 voor tijdens de Willibrordusviering in de Luisselse veldkapel. Grubben nam begin dit jaar afscheid van de Heilig Hartparochie omdat hij door het bisdom werd overgeplaatst naar Nijmegen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Buurtschap Luissel eert Willibrord, apostel van Brabant

Bij de Willibrorduskapel in de Boxtelse buurtschap Luissel wordt zondag 10 november om 14.00 uur de jaarlijkse gebedsviering gehouden. Die herinnert aan de sterfdag van de missionaris waar de veldkapel naar is vernoemd: 7 november 739.

Pastoor Geertjan van Rossem van de Heilig Hartparochie gaat voor in het gebed en zegent ook de kinderen die bij de plechtigheid aanwezig zijn. Na afloop serveren buurtbewoners koffie en thee met Luisselse koek. De lekkernij is zoals gewoonlijk ook tegen een bescheiden prijs te koop.

p Pastoor Jacques Grubben ging in 2016 voor tijdens de Willibrordusviering in de Luisselse veldkapel. Hij nam begin dit jaar afscheid van de Heilig Hartparochie omdat het bisdom hem overplaatste naar Nijmegen. (Foto: Albert Stolwijk).