Afbeelding
Foto:

INWONERS BRENGEN DORP WEER IN UITBUNDIGE KERSTSFEER

Liempde maakt zich op voor 8e Kribkesroute

De Kribkesroute in Liempde geldt al jarenlang als een succesnummer in het dorp. Ook de achtste editie belooft weer een kerstspektakel te worden. Zaterdag 14 december, tijdens Winter Wonderland Liempde, gaat het evenement van start.

Elk jaar trekt de Kribkesroute tal van bezoekers naar Liempde. Inwoners, bedrijven en verenigingen worden dan opgeroepen om creatieve kerststallen te bouwen langs de route die door vrijwilligers van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde worden uitgezet. Wie nog niet eerder meedeed, kan zich aanmelden via e-mail info@kribkesrouteliempde.nl of via de website www.kribkesrouteliempde.nl. Deelnemers van 2018 hoeven zich niet opnieuw aan te melden, maar alleen aan te geven wanneer ze niet mee willen doen. Hierover ontvangen zij een brief. Aan- en afmelden kan tot dinsdag 19 november.

De statiegeldactie van de Coop, die de plaatselijke supermarkt ieder kwartaal houdt om een lokaal initiatief te ondersteunen, staat ook in het teken van de Kribkesroute. De organisatie ontvangt daarbij de inkomsten van alle statiegeldbonnen in de laatste drie maanden van het jaar en dat bedrag wordt door de Coop nog eens verdubbeld.

p De Kribkesroute in Liempde staat jaarlijks garant voor kerstspektakel. Inwoners, plaatselijke verenigingen en lokale ondernemers bedenken de meest creatieve kerststallen en fleuren daarmee hun dorp op. (Archieffoto: Gerard Schalkx).


Nederlandse uilen aan bod in lezing Natuurwerkgroep

In Nederland komen zes soorten uilen voor: die komen allemaal aan bod tijdens de lezing van Marco Renes van Brabants Landschap. Natuurwerkgroep Liempde houdt de activiteit donderdag 14 november in café 't Groene Woud in buurtschap Kasteren.

De oehoe, kerk-, bos-, rans-, veld- en steenuil: ze vliegen allemaal rond in Nederland. Renes laat tijdens de lezing alle soorten aan bod komen. Hij werkt bij Brabants Landschap waar hij onder andere beschermers coacht van de indrukwekkende vogel. Daarnaast monitort hij in zijn vrije tijd de vele nestkasten die hij opgehangen heeft.

De lezing start om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Toegang is gratis.

Marco Renes fotografeerde een kerkuil, één van de Nederlandse soorten.