Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Lichtjes branden op Munsel voor allerzielen

Zowel in Boxtel, Liempde als Esch werden zaterdag en zondag de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Niet alleen in de kerken, maar ook op de begraafplaatsen.

Zo was er na de herdenkingsdienst in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel een lichtjesroute op de begraafplaats Munsel aan de Kastanjelaan. Daar werd dit keer geen tocht langs de zerken gehouden omdat het door het grote aantal bezoekers niet goed mogelijk was langs alle aangemelde graven te lopen. Daarom deelde Bijnen Uitvaartzorg, die de bijeenkomst verzorgde, kaarsjes uit die mensen zelf op een graf konden zetten. Het duo Lieveliedjes, bestaande uit zangeres Daniëlle Lous en gitarist Harry Hendriks, zorgde voor een muzikale invulling.

Er kwamen volgens de uitvaartverzorger zo'n vierhonderd man op de bijeenkomst af. ,,We hoorden veel positieve geluiden, ook al was het vrij druk. Toen de eerste mensen weer terug waren, moesten de laatste nog beginnen. Maar de muziek en het drankje na afloop maakten dat weer goed. De mensen hadden zelf ook bloemen en kaarsjes bij zich om op de graven te leggen, dat was een mooi gezicht", aldus een woordvoerder van Bijnen.

Naast alle aangestoken kaarsen en fakkels, was de begraafplaats door Merheim Audiovisueel fraai uitgelicht. Dat droeg volgens Bijnen zeker bij aan de sfeer tijdens de bijeenkomst.

KAARTJES

In Liempde zorgde uitvaartverzorger Willemijn Bakx voor de kaarsjes die kerkgangers na afloop van de dienst in de Sint-Jans Onthoofdingskerk op de graven mochten zetten. Aansluitend was het voor iedereen mogelijk om nog wat na te praten en te drinken in De Huyskamer van Hét Groethuis dat Carla Saris Uitvaartbegeleiding vorig jaar opende. Tijdens de dienst werden tevens kaartjes uitgedeeld met namen van alle overledenen.

u De begraafplaats Munsel werd ook dit jaar uitgelicht. (Foto: Peter de Koning).

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft voor zijn leden de volgende activiteiten op het programma staan.

DONDERDAG 7 NOVEMBER

13.30 bridgen in De Walnoot

13.30 handwerken in Orion

VRIJDAG 8 NOVEMBER

13.30 rikken en jokeren in Het Muziekhuis

DINSDAG 12 NOVEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot

13.30 hobbymiddag in De Rots

14.00 kienen in De Rots