Behalve blazers en slagwerkers deden verschillende plaatselijke zangers mee aan het concert. (Foto: Peter de Koning).
Behalve blazers en slagwerkers deden verschillende plaatselijke zangers mee aan het concert. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

JUBILEUMCONCERT FANFARE: 'HET WAS IN ÉÉN WOORD GEWELDIG'

Sint-Willibrordus oogst louter lof

Jan Hermens

De avond was overweldigend, aldus Carlo Vlassak, bassist en pr-man van muziekvereniging Sint-Willibrordus in Esch. De zeventigjarige vereniging sloot haar feestjaar zaterdagavond af met een concert in dorpshuis De Es, dat tevens diende om alle Vrienden van de club te bedanken.

Het was niet zomaar druk in het gemeenschapshuis; de zaal puilde uit. Vlassak: ,,Er moesten stoelen bij gezet worden." De reacties van het publiek waren lovend, vertelt de muzikant. ,,De mensen waren dik tevreden." Alle geledingen van de muziekvereniging zetten zaterdag hun beste beentje voor. ,,De jeugdslagwerkgroep begon. Die kinderen komen net boven hun trommeltjes uit, dat is mooi om te zien. Complimenten voor die muzikantjes hoor, en voor hun instructeur."

STAMPEND

De 'grote' percussionisten verschenen met helmen ten tonele. ,,Vanwege 75 jaar bevrijding. Ze kwamen stampend op, tot ze bij hun instrumenten waren. Die slagwerkers kunnen van alles, ook melodisch. Ze gebruikten bijvoorbeeld keyboards bij hun optreden. Niet te vergelijken met vroeger, toen was de muziek heel anders en het instrumentarium minder uitgebreid."

De afsluiting van het concert, een aantal nummers van Guus Meeuwis, ging er bij de toehoorders in als zoete koek. Vlassak: ,,Dat zijn stukken die de mensen kennen, dat werkt goed. Er deden zangers van eigen bodem mee. Dat wordt altijd gewaardeerd."

Jos Timmermans, voorzitter van Stichting Vrienden Muziekvereniging Sint-Willibrordus, toonde zich na afloop eveneens enthousiast: ,,We hebben onze donateurs op klinkende wijze bedankt. Of het concert ook nieuwe vrienden heeft opgeleverd, is nu nog niet duidelijk. Mensen moeten er vaak even over denken of ze begunstiger worden. In ieder geval heeft de muziekvereniging zich uitstekend gepresenteerd."