Afbeelding
Foto: Hans Verberk

COACH JRC BAALT VAN WEDSTRIJDNIVEAU

Boxtelse basketballers presteren ondermaats tegen Waalwijkers

De basketballers van JRC Boxtel kwamen vrijdagavond in eigen huis een bekende opponent tegen. Van de Langstraat Shooters werd vorig seizoen een keer gewonnen en een keer verloren. Het team uit Waalwijk staat in Boxtel vooral bekend vanwege zijn goede afstandsschoten.

JRC start met Jaap van Loon, Corné Linssen, Robin Hulskes, Kai Elissen en Coen van der Meijden in het veld. Dat het Waalwijkse team kan schieten, blijkt meteen uit de eerste score. Al na enkele minuten wordt de eerste driepunter gescoord, anderhalve meter van de lijn. Van Loon weet de Waalwijkse aanval te beantwoorden. Hij kan echter niet voorkomen dat de eerste achterstand op het bord staat. Met het inbrengen van Freek Clercx komt er meer dreiging van Boxtelse kant. Na het eerste kwartier staat het 11-15.

In het tweede kwart weet Elissen de stand zo goed als gelijk te trekken door vier punten op rij te scoren. Lang kan JRC er echter niet van genieten, want vrijwel direct noteert Langstraat Shooters weer een driepunter. Steeds als de Boxtelaren scoren en dichterbij komen, antwoordt Waalwijk met schoten van afstand. Halverwege is de stand dan ook 25-34.

SLAP

JRC moet hard werken om de schoten eruit te houden, maar ook met meer overtuiging aan te vallen. De Boxtelse mannen ronden zelf namelijk te slap af en laten veel scoringskansen liggen.

Na rust komt Robbin Snoeren in het veld om de balans terug te vinden. Dit werkt goed voor het spel, maar op het scorebord loopt Waalwijk uit op JRC. Van der Meijden en Linssen doen iets terug zodat de thuisploeg wat inloopt op de bezoekers, al is het met een minimaal aantal punten.

Als het vierde kwart start, is de achterstand zeven punten. Maar dan pakt Waalwijk uit met een run en die komt JRC niet meer te boven. De wedstrijd is hiermee gespeeld: 48-65. Van der Meijden mag zich met dertien punten topscorer aan Boxtelse zijde noemen.

Coach Steven Besuijen is teleurgesteld in het niveau dat zijn spelers hebben laten zien: ,,We speelden onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Aanvallend misten we overtuiging en maakten we verkeerde keuzes. Dit zie je terug aan de 48 punten. Verdedigend gaven we te veel ruimte weg, dat is jammer."

Zondag staat de uitwedstrijd in Veldhoven tegen promovendus Vido op het programma en is er kans op eerherstel.

p Aanvallend schoten de basketballers van JRC Boxtel vrijdag tekort tegen Langstraat Shooters, ondanks de inzet van onder meer Jasper Verhoeven. (Foto: Hans Verberk).


TAVERBO-SABO KENT SPANNEND WEEKEND

Boxtelse tafeltennissers behalen nipte revanche

Het eerste team van tafeltennisclub Taverbo-Sabo had maandag tijdens zijn wedstrijd tegen De Brug nog wat goed te maken.Toen de Boxtelse ploeg namelijk op bezoek was in Apeldoorn, verloren Bram Bakker, Michel Sperling en Sjoerd Broos met 7-3. Zij revancheerden zich en wonnen: 6-4.

In het duel tegen De Brug deden beide toppers van de club uit Apeldoorn weer mee. Het team met Waldo Hagenaars en Edwin Tiele werd dit keer gecompleteerd door Trung Nguyen.

Ondanks het verlies in de openingswedstrijd van Bakker tegen Tiele, begon Taverbo voortvarend aan de wedstrijd. Sperling had weinig moeite met Nguyen en ook Broos won verrassend eenvoudig van Hagenaars. Tevens bleek de dubbel van Bakker en Broos tegen Tiele en Nguyen een gemakkelijke prooi voor de thuisclub.

Toch kwam De Brug weer langszij dankzij een zwaarbevochten overwinning van Tiele op Sperling. Die wedstrijd werd diep in de vijfde game pas beslist. Ook Hagenaars won in vijf games nipt van Bakker. Broos won vervolgens eenvoudig van Nguyen, maar Hagenaars bracht de spanning weer terug tegen Sperling.

De laatste twee wedstrijden eindigden weer in het voordeel van Taverbo. Broos moest tot het uiterste gaan tegen Tiele, maar wist de vijfde game overtuigend te winnen. Ook Bakker won eenvoudig van Nguyen.

Met deze overwinning neemt Taverbo steviger de derde positie in op de ranglijst. Sittard is al bijna kampioen en voor Litac is de hoop op behoud al lange tijd geleden vervlogen. Hekkensluiter Zevenaar heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de competitie en is als zesde geëindigd.

Uitslagen maandag 4 november

Taverbo-Sabo 1 - De Brug 1        6-4
Taverbo-Sabo 2 - Scylla 3        4-6
Taverbo-Sabo 3 - Red Stars 4        8-2
Taverbo-Sabo 4 - Van Herwaarden 1        0-10
Taverbo-Sabo 5 - Never Despair 5        6-4
Taverbo-Sabo 6 - Waalwijk 2        3-7
Taverbo-Sabo 7 - Never Despair 9        5-5
Taverbo-Sabo 8 - Rotac '82 3        3-7
Taverbo-Sabo 9 - Budilia 5        2-8
Taverbo-Sabo 10 - Een en Twintig 7        9-1


Taverbo-Sabo 4 levert punt in maar blijft aan kop

RECREATIEF TAFELTENNIS

De top van de ranglijst in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) kruipt dichter naar elkaar. Koploper Taverbo-Sabo 4 leverde deze week namelijk punten in door gelijk te spelen tegen Net Genoeg (5-5).

Directe concurrent Grand café Rembrandt profiteerde daarvan door haar 6-4 zege op Tot Elf. Daarmee is het verschil nog maar een punt. De Horntreffers wonnen nipt van Rotsvast met 6-4 en de broederstrijd tussen teams Taverbo-Sabo 2 en 3 eindigde ook onbeslist in 5-5.

Uitslagen maandag 4 november

De Horntreffers - Rotsvast        6-4
Grand Café Rembrandt - Tot Elf        6-4
Net Genoeg - Taverbo-Sabo 4        5-5
Taverbo-Sabo 2 - Taverbo-Sabo 3        5-5

Programma maandag 11 november

De Dommel – Taverbo-Sabo 1

Standenlijst per 4 november

Taverbo-Sabo 4        50-39        De Horntreffers        40-20
Rembrandt        50-38        Taverbo-Sabo 3        50-18
Net Genoeg        50-31        Taverbo-Sabo 2        50-18
Rotsvast        50-21        De Dommel        40-16
Tot Elf        50-21        Taverbo-Sabo 1        30-8