Afbeelding
Foto: Michiel van Woesik

KOPLOPERS LIBRE AAN ELKAAR GEWAAGD

Ondanks verliesbeurt houdt Ivoor tweede plek

De koplopers in de librecompetitie lieten vorige week behoorlijk wat punten liggen. Ook 't Ivoor 1 uit Boxtel moest het ontgelden en verloor met 21-28 van BGG uit Haarsteeg.

Peter van Giersbergen en Fouad Hasbani kwamen niet in hun spel en zochten verloren naar de te maken caramboles. Het lukte gewoon niet. De bezoekers uit Haarsteeg caramboleerden er op los en niemand kon hen tegenhouden. Alleen Chris Fasseur hield zijn hoofd koel. Wellicht door de verdoving die hij bij de tandarts had gekregen; zijn kaak was nog behoorlijk opgezwollen, maar hij had er geen last van.

WINST FASSEUR

Ondanks zijn winstpartij behaalde Fasseur geen best resultaat. Zoals altijd zijn de teams in de C1-competitie aan elkaar gewaagd en leveren ze om en om punten in. Het blijft altijd spannend wie uiteindelijk de nummer een wordt. Ondanks het puntenverlies van vorige week staat 't Ivoor op de tweede plaats in het klassement.

In de dagcompetitie speelden het eerste en vijfde team van 't Ivoor tegen elkaar. In een volle biljartarena aan de Voetboog boekte het vaandelteam een nipte overwinning: 37-36.

Uitslagen week 44

Librecompetitie

't Ivoor 1 - BBG Haarsteeg        21-28

't Ivoor 2 - Triangel Bar 1        28-31

't Ivoor 3 - Royal Events Palace         28-21

Rio Bar 1 - 't Ivoor 4        19-30

Dagcompetitie libre

't Ivoor 1 - 't Ivoor 5        37-36

De Baarzen 1 - 't Ivoor 2        26-39

't Ivoor 4 - 't Ivoor 3        35-29

Dagcompetitie driebanden-klein

't Ivoor 6- 't Ivoor 8        26-27

't Ivoor 9 - 't Ivoor 7        24-30

Programma maandag 11 november

't Ivoor 1 - Vlijmendorp 1        klein 13.00

Hazelaar 2 - 't Ivoor 4        klein 13.00

Trefpunt - 't Ivoor 9        klein 13.00

Net Mis 2 - 't Ivoor 2        groot 19.30

Ammerzoden 2 - 't Ivoor 1        groot 19.30

Programma dinsdag 12 november

NAL 6 - 't Ivoor 7        klein 13.00

NAL 5 - 't Ivoor 5        klein 13.00

Hart van Brabant 1 - 't Ivoor 3        klein 13.00

't Ivoor 1 - Wapen van Liempde 1        klein 19.30

't Ivoor 4 - D'n Hoek 3        klein 20.00

Royal Events Palace 1 - 't Ivoor 3        klein 20.00

Programma woensdag 13 november

't Ivoor 8 - Pas Buiten        klein 13.00

't Ivoor 6 - Het Groene Laken        klein 13.00

De Kruiskamp 1 - 't Ivoor 2        klein 20.00

Elsie 2 - 't Ivoor 1        klein 20.00

Programma donderdag 14 november

Vliedberg 5 - 't Ivoor 2        klein 13.00


ECLATANTE BILJARTZEGE IN YSSELSTEYN

Kaderteam Liempde veegt Limburgers van tafel

Het kaderteam van 't Wapen van Liempde/Regiobank heeft een eclatante overwinning weten te boeken in Ysselsteyn. Daar wisten de Liempdse biljarters met ruime cijfers te winnen van Van Esch biljarts/De Peel. Door ziekte moest Ton Rovers twee partijen spelen en dat ging hem prima af.

In zijn eerste wedstrijd speelde Rovers weliswaar nog gelijk in twaalf beurten. Ook al was hij als eerste aan de streep, zijn tegenstander wist in de nabeurt alsnog langszij te komen. Omdat Rovers twee keer speelde, moest hij in zijn tweede match als straf 190 caramboles maken. Dit bleek echter geen enkel probleem voor hem te zijn. Rovers won de partij overtuigend in veertien beurten met een hoogste serie van 52.

Henry van Dijk kreeg in zijn duel moeilijk aanvangsspel en daarom liepen de beurten behoorlijk op. In de kadercompetitie gaat het echter alleen maar om de winst. Bij verlies blijft het bij nul punten. Van Dijk won de wedstrijd afgetekend in zestien beurten.

Ook Martien van den Tillaart begon wat stroef aan zijn wedstrijd, maar bleef toch de nodige punten scoren. Zijn tegenstander bleef ver achter en toen die zich enigszins herstelde, had Van den Tillaart de partij al uit. Hij kwam na twaalf beurten aan zijn 170 caramboles.

KLINKEND

Het eerste libreteam van 't Wapen van Liempde behaalde een ook klinkende overwinning, dat deed het bij de Hazelaar 1 in Rosmalen.

Leo van Erp won in 35 beurten. Peter van Lierop begon vanaf acquit met een serie van 36 en was na achttien beurten uit. Leo van Hastenberg speelde zijn beste wedstrijd, libre met een grote hoek, tot nu toe. Hij was na twaalf beurten de overwinnaar.

Ook het tweede Liempdse libreteam behaalde een overwinning op vreemde bodem bij Royal Events Palace 2 in Heeswijk. Patrick Sterreburg won daar na negentien beurten. Cor van Beers wist zijn partij ook te winnen. Kopman Edward Korsten kwam weliswaar vier caramboles tekort, maar behaalde daardoor wel negen punten.

De hoogste serie was voor Ton Rovers met 52 caramboles kader 38/2.


KOMEND WEEKEINDE MEER KWALIFICATIES

Jeugdteam Tabitta wint ticket voor NK turnen in Sittard

p Na een lange periode van hard trainen stonden zaterdag twee teams van de Boxtelse turnvereniging Tabitta klaar voor de kwalificatiewedstrijd van het NK. In Waalwijk kwamen zij in de categorie Jeugd1 N3 in actie. Team 1 eindigde als vijfde en mag over twee weken deelnemen aan de nationale titelstrijd in Sittard.

Het eerste team van Tabitta werd gevormd door Fenna Bergman, Sophie Nagtegaal, Fenne Scheffer en Myrthe Widlak (foto boven); het tweede viertal bestond uit Maissam Bezbiz, Renee van Gaal, Mollie McCluney en Lizzy Stolwijk. In twee spannende wedstrijden met mooie oefeningen, een aantal slordigheden, af en toe een val en het uitvallen van Mollie door een blessure, werden mooie teamprestatie neergezet. Team 2 eindigde als tien en mist daardoor het NK.

Zondag 10 november proberen de junioren- en seniorenteams van Tabitta zich in Leusden te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. (Foto: eigen werk).