Beëdiging nieuwe burgemeester in Boxtelse raadzaal

De nieuwe burgemeester van de gemeente Boxtel, Ronald van Meygaarden, wordt dinsdag 26 november tijdens een bijzondere raadsvergadering beëdigd. Die bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis begint om 20.00 uur.

De Brabantse commissaris van de koning Wim van de Donk installeert de 56-jarige Van Meygaarden. Na afloop is er gelegenheid om de nieuwe burgemeester te feliciteren en kennis met hem te maken.

De vertrouwenscommissie droeg Van Meygaarden, momenteel nog woonachtig in het Gelderse plaatsje Rumpt en voormalig wethouder in de gemeente Geldermalsen, onlangs voor aan de gemeenteraad van Boxtel. Die aanbeveling werd unaniem door de raadsleden overgenomen. Vervolgens is deze aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops (de tijdelijke vervanger van Kajsa Ollongren) en aan de Brabantse commissaris van de Koning aangeboden.


Duurzame Huizen Route

Tijdens de nationale Duurzame Huizen Route is zaterdag 9 november om 13.00, 14.00 en 15.00 uur een energiezuinige woning aan het Apollopad 25 te bezoeken. De bewoners, Jan en Marianne Juffermans, vertellen welke maatregelen zij hebben genomen om hun huis zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, welke fondsen daarvoor beschikbaar zijn, wat de aanpassingen betekenen voor het milieu en voor je bankrekening.

Repair Café Het Goed

Vrijwilligers, onder wie een boortjesslijper, repareren zaterdag 9 november tussen 12.00 en 15.00 uur in kringloopwinkel Het Goed aan de Industrieweg spullen als kleine meubels, huishoudelijke apparaten en fietsverlichting. Transitie Boxtel en Het Goed organiseren het Repair Café. Bezoekers kunnen kleding en kapotte spullen van thuis meenemen die de hobbyreparateurs gratis een tweede leven geven.

Ruilbeurs De Walnoot

De Vereniging van Boxtelse Verzamelaars (VBV) houdt zondag 10 november weer een ruilbeurs. Deze vindt van 10.00 tot 13.00 uur plaats in gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1. Tijdens deze beurs kunnen bezoekers onder meer voetbalplaatjes, munten, postzegels, sigarenbandjes, stickers en theezakjes ruilen. Het thema van deze editie is sigarenmerk Elisabeth Bas. De entree voor volwassenen bedraagt 1 euro. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang.