Tijdens het Boxtels vogelkampioenschap laten lokale kwekers van onder meer Vogelvreugd Ons Ideaal hun vogels keuren door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. (Foto: Hans Verberk 2018).
Tijdens het Boxtels vogelkampioenschap laten lokale kwekers van onder meer Vogelvreugd Ons Ideaal hun vogels keuren door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. (Foto: Hans Verberk 2018). Foto: Hans Verberk

'In Boxtel is geen sprake van ongebruikt pgb'

Volgens het college van B en W van Boxtel zijn er geen ongebruikte persoonsgebonden budgetten (pgb's) voor jeugdzorg. Eind september stelde oppositiepartij Balans hierover schriftelijke vragen. De fractie constateerde onder meer dat diverse bewoners nog ongebruikte budgetten hadden openstaan tot wel 85.000 euro. Onterecht, volgens B en W.

Bij monde van raadslid Gerlof Roubos uitte Balans haar zorgen over de kosten binnen de jeugdzorg. De partij wil dat de gemeente grip krijgt op die kosten, onder meer dus op de pgb's voor jeugdzorg. Cliënten krijgen bepaalde zorg toegewezen en dan wordt een inschatting gemaakt hoeveel geld daarvoor nodig is. Maar wanneer dat geld niet wordt besteed aan zorg, betaalt de gemeente ook niets uit aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die de budgetten beheert.

Zo staat er ook geen pgb-saldo open voor Boxtel over het jaar 2018. In april 2020 rekent Boxtel de budgetten voor 2019 af. In de tweede helft van vorig jaar maakten zo'n zestig cliënten in de jeugdzorg gebruik van een pgb in Boxtel, blijkt uit de bestuursrapportage van maart 2019.


Boxtels grootste volière in De Rots telt 1.059 vogels

Prachtige kleuren, fraaie vormen, nerveus gefladder en vooral veel gezang. Dit is zaterdag 9 en zondag 10 november te zien en te horen in De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Het gemeenschapshuis wordt dan omgebouwd tot de grootste volière van Boxtel voor de gratis tentoonstelling van vereniging Vogelvreugd Ons Ideaal.

Dit jaar hebben 69 inzenders uit heel Nederland gezamenlijk 1.059 van hun mooiste vogels ingeschreven voor deze expositie met wedstrijdelement. De tentoonstelling is uitgegroeid tot een van de grootste van haar soort in Noord-Brabant.

Vandaag, donderdag 7 november worden de dieren door deskundige keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers beoordeeld. Bezoekers zien soorten in allerlei kleuren en vormen voorbij komen: van kleine kanaries tot grote grasparkieten. Tijdens de tentoonstelling wordt ook informatie gegeven over het houden en kweken van vogels. De openingstijden zijn zaterdag van 14.00 tot 22.00 en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Kort Nieuws

Workshop Boxtheater

Boxtheater is voor de nieuwe productie van 2020 op zoek naar gastspelers. Voor hen is er maandag 11 november van 20.00 tot 22.00 uur een workshop om het spelen op locatie onder de knie te krijgen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@boxtheater.nl.

Taizéviering

In de protestantse kerk wordt vrijdag 15 november een oecumenische Taizéviering gehouden. Het thema van de bijeenkomst aan de Clarissenstraat 18, luidt 'Dat is wat wij gekregen hebben'. Zowel leden van de Protestantse Gemeente als van de Heilig Hartparochie zijn vanaf 19.00 uur welkom. Na afloop kan worden nagepraat onder het genot van koffie of thee.