hand holding rodent skull from owl pellet and child on floor with owl pellets and pile of hair and bones
hand holding rodent skull from owl pellet and child on floor with owl pellets and pile of hair and bones Foto: Bibliotheek

Duurzaamheid krijgt plekje in Boxtelse bieb

Babel Bibliotheek Boxtel besteedt in de maand november aandacht aan Nederland Leest met als thema duurzaamheid. Transitie Boxtel richt daarom een informatietafel in en organiseert diverse gratis activiteiten. Onder meer klimaatvriendelijk leven en biodiversiteit komen aan bod.

Kinderen kunnen in het kader van Nederland Leest op woensdag 13 november van 15.00 tot 16.00 uur uilenballen uitpluizen, onder leiding van de Vogelwerkgroep van de werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel. Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor (groot)ouders belooft bibliotheek Babel een leerzame middag.

Voor mensen die willen meedenken over oplossingen voor het klimaatprobleem, is er zaterdag 16 november vanaf 11.00 uur de workshop 'Van klimaatdrammer naar klimaatheld' van Mirjam Bemelmans. Zij leren een aantal technieken om makkelijker over duurzaamheid te kunnen praten.

Daarnaast strijkt dinsdag 19 november het Repair Café neer in de bibliotheek. Tussen 15.00 tot 17.00 uur staan verschillende vrijwilligers van het café klaar om meegebrachte kapotte spullen gratis te repareren: van lampen tot speelgoed. Alleen materiaalkosten moeten worden vergoed.

q In een braakbal van een uil kun je precies zien wat het dier heeft gegeten. Vaak zijn dat kleine knaagdieren, zoals muizen. (Foto: eigen collectie).