GEMONDENAREN KOMEN SNELLE ACHTERSTAND TEGEN BOERDONK NIET TE BOVEN

Irene voetbalt in eerste helft vooral tegen zichzelf

Het vaandelteam van voetbalclub Irene was erop gebrand om zondag thuis de drie punten te pakken tegen Boerdonk. De Gemondenaren stonden echter na drie minuten al achter na een klutsbal op het middenveld. Daarna kon de spits van Boerdonk geheel vrij op keeper Roy Versantvoort af en makkelijk de 0-1 scoren.

Hierna liep Irene de hele eerste helft vooral tegen zichzelf te voetballen. Boerdonk wist hier goed van te profiteren. De gasten waren feller en slimmer in de duels en wisten nog twee keer te scoren. Eén keer vanuit de omschakeling waarbij een diepe bal de linksbuiten bereikte, die vervolgens eenvoudig de Gemondse verdediger Thijn van Vreede uitspeelde. De spits kon vervolgens de voorzet van de vleugelspeler ongehinderd binnen tikken.

De derde goal van de uitspelende ploeg viel vlak voor rust. Versantvoort liet een vrije trap los, Boerdonk was attent op de terugkomende bal en maakte prompt een doelpunt.

OVERTREDINGEN

In de tweede helft zette Irene de eerste tien minuten nog stevig aan maar wist geen kansen te creëren. De tegenstander kwam er in de omschakeling wel goed uit en vond wederom het net. De vierde treffer was nagenoeg identiek aan de tweede. Irene bleef vechten en had de pech dat de scheidsrechter de vele en soms gemene overtredingen van Boerdonk niet bestrafte. Irene kwam nog op 2-4 door doelpunten van Thomas Vorstenbosch middels een kopbal uit een corner, en door Owen van Lith die een penalty benutte.

Deze wedstrijd was er een om snel te vergeten. Zondag speelt Irene in Odilliapeel tegen de gelijknamige voetbalclub, dit duel begint om 14.30 uur.

p Verdediger Bryan Hellings van Irene in luchtduel met zijn tegenstander van Boerdonk. Gemonde voetbalde vooral tegen zichzelf. (Foto: Hans Verberk).

JESSE VAN HOMELEN DOOR TWEE GOALS BELANGRIJK VOOR MUNSELPLOEG

Boxtel weet drie zwaarbevochten punten te pakken

Op een nat sportpark De Scheeken moest Boxtel zondag aantreden tegen v.v. Boskant. De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens het overlijden van een erelid van de thuisploeg.

Boskant begon fel aan de wedstrijd, maar het was Boxtel dat meteen profiteerde. Er werd een overtreding gemaakt aan de linkerzijde van het veld. Jesse van Homelen plaatste zich achter de bal, en waar iedereen dacht dat hij een voorzet zou geven, schoot hij het leer over de keeper in de goal, 0-1. De tegenstander was hierdoor wat van slag, want drie minuten later werd de bal in de voeten van Hayke van Heesch geschoven en die stuurde Van Homelen weg. Die bleef koel, stiftte de bal over de uitkomende keeper en maakte zo zijn tweede doelpunt, 0-2.

Het thuisteam probeerde voetballend tot kansen te komen, maar verder dan het zestienmetergebied van Boxtel kwam ze niet. En dat terwijl de Munselploeg telkens gevaarlijk uit wist te breken. In de 26e minuut kreeg Boskant zijn eerste kans, maar het schot werd simpel gepakt door keeper Raymon Strik. In de dertigste minuut mochten de gasten weer een vrije trap nemen. Van Homelen gaf de bal hard voor, maar deze werd door iedereen gemist. Boxtel probeerde het daarna nogmaals met een een-tweetje tussen Lars van Hamond en Van Homelen, waarbij de voorzet uiteindelijk een prooi was voor de keeper.

Daarna volgde een diepe bal van de blauw-witten waarop de spits aan de rechterkant een vlammend schot afvuurde. Keeper Strik wist de bal maar net over zijn doel te tikken. Uit de daaropvolgende corner kwam het leer tegen Stefan Persoons. Alle thuisspelers wilden een penalty wegens hands, maar de scheidsrechter wuifde de bezwaren weg. Met een 0-2 tussenstand gingen beide ploegen rusten.

AANSLUITING

Ongewijzigd kwamen de ploegen uit de kleedkamers en het was meteen Boskant dat de aansluitingstreffer maakte. Roy van der Linden was het eindstation van een aanval over de linkerzijde, die uitmondde in de 1-2. Geholpen door deze treffer wilde de ploeg zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren en hanteerde daarbij vaak de lange bal op de spitsen. Boxtel kwam echter niet in de problemen. Het spel van het gastteam werd steeds harder, maar de scheidsrechter liet veel toe.

In de zestigste minuut brachten de blauw-witten een spits erbij voor een verdediger. De hoofdtrainer van de Munselploeg, Frank van Oers, reageerde meteen met een wissel. Van Heesch moest plaatsmaken voor Rick van Hamond. De opponent had veel balbezit en Boxtel beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Na zeventig minuten viel Van Homelen uit met een blessure en kwam Valentijn Waals binnen de lijnen.

Kort daarop kregen de thuisspelers hun grootste kans. Een vrije trap werd bij de tweede paal ingekopt, maar keeper Strik kon met zijn been de bal uit zijn doel houden. Boxtel kwam er in deze fase nog maar sporadisch uit. Lars van Hamond kreeg nog wel een kans, maar zijn schot ging hoog over. In de laatste tien minuten van de wedstrijd zette Boskant nog wel aan, maar Boxtel bleef overeind en trok zo de overwinning over de streep. Een knappe zege van de rood-witten, want hierdoor stijgen zij naar de derde plaats.

Zondag staat de thuiswedstrijd tegen OSC '45 te wachten. De aftrap is om 14.30 uur.

Essche Boys haalt flink uit tegen hekkensluiter

Hekkensluiter HHC trof zondag een ontketend Essche Boys in het sportpark aan de Witvensedijk. De thuisploeg haalde flink uit. Het werd maar liefst 7-2. Luuk Wolfs nam vier doelpunten voor zijn rekening.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan het duel, niemand wilde verliezen. In de 25e minuut had Essche Boys de openingstreffer moeten maken, die viel echter pas tien minuten later. Na een goede actie en dito voorzet van Wolfs was het Julio van Ginkel die raak schoot: 1-0. Hiermee was de ban gebroken en de thuisploeg ging meteen een stuk beter voetballen. De score werd vlak voor rust dan ook verdubbeld. Lars van Wanrooij stuurde Wolfs weg, die de bal in de verre hoek schoot. Met een 2-0 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

AANVALLEN

Essche Boys ging in de tweede helft verder waar het gebleven was; met aanvallen. Na vijf minuten was het weer raak. Van Ginkel was dit keer het eindstation en hij schoot de bal beheerst achter de keeper van HHC. De thuisploeg bleef doordrukken en dit resulteerde na een uur spelen in de 4-0, wederom door een doelpunt van Wolfs.

De blauw-witten dachten dat de overwinning hiermee wel binnen was en verslapten behoorlijk. Dit resulteerde in de 65e minuut in een tegendoelpunt: 4-1. Als reactie hierop miste Van Ginkel maar liefst drie mogelijkheden op de 5-1. Het was dan ook HHC dat opnieuw wist te scoren, na slecht uitverdedigen bij Essche Boys. De bezoekers geloofden weer in een resultaat, maar Stein van Kasteren maakte hier vrijwel meteen een einde aan door met een knappe kopbal het vijfde doelpunt van Essche Boys aan te laten tekenen.

Hierna kreeg de thuisploeg kans op kans en was het wachten op meer doelpunten. Die vielen ook. Vijf minuten voor het einde zette Rudi van Gemert met een prachtige pass weer Wolfs alleen voor de keeper. De Essche spits dacht niet na en volleerde de bal in de korte hoek. De vierde goal van de 'man of the match' viel in de 87e minuut; na een goede actie faalde hij oog in oog met de Heusdense sluitpost niet en bepaalde de eindstand op 7-2.

Door deze overwinning kijkt Essche Boys weer wat omhoog. Zondag vanaf 14.30 uur spelen de blauw-witten uit bij de nummer twee van de ranglijst, Avesteyn.

Julio van Ginkel van Essche Boys maakte zondag twee doelpunten tegen HHC. Ploeggenoot Luuk Wolfs ging daar nog met twee goals overheen. (Foto: Hans Verberk).