TEAM UIT LENNISHEUVEL WEER IN LINKERRIJTJE VAN RANGLIJST

LSV winnaar van slijtageslag

De voetballers van LSV traden zondag in eigen huis aan tegen De Bocht '80 uit Oirschot. Het moeilijk bespeelbare veld en de fysiek zware tweede helft zorgden voor een ware slijtageslag. Maar wel een waarin het team uit Lennisheuvel de winst naar zich toe trok: 2-1.

De Bocht nam meteen het initiatief. De Lennisheuvelse defensie, met keeper Lars Kruijssen als uitstekende sluitpost, moest alle zeilen bijzetten om de bezoekers van scoren af te houden. Maar ook de thuisploeg deed iets terug. Een fraai afstandsschot van Bart Dammers dwong de Oirschotse goalie tot een fraaie redding. En in de 28e minuut was het LSV dat, na een goede aanval over de rechtervleugel, Jarne van der Heijden uit een assist van Abdel Yachou attent zag scoren. De Bocht was even uit het veld geslagen en was hierna niet zo gevaarlijk meer als in het eerste half uur.

HARD

Na rust kreeg de wedstrijd een fysiek zwaarder karakter. In de vijftigste minuut was het dan ook Thijs van Dongen van de bezoekers die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Hierna werd het een harde wedstrijd, maar kreeg LSV langzaam een overwicht. Dat resulteerde in het winnende doelpunt. In eerste instantie miste Wladimir Killie nog een dot van een kans, maar Abdel Yachou tikte alsnog in de 88e minuut de bal beheerst binnen.

Met deze overwinning stijgt LSV weer in de ranglijst en staat nu in het linkerrijtje. Hiermee blijft de top van de competitie in beeld. Zondag 10 november treedt de ploeg uit Lennisheuvel aan tegen RKVV Casteren in sportpark De Smeel. De aftrap is om 14.30 uur.

p LSV (in het blauw) trok in een hard duel aan het langste eind tegen De Bocht '80. (Foto: Hans Verberk).

LIEMPDENAREN BLIJKEN IN EIGEN HUIS LASTIG TE VERSLAAN

DVG bezig aan imposante thuisreeks

Met een 3-1 overwinning op Baardwijk voegde DVG een nieuw hoofdstuk toe aan een imposante reeks. Precies een jaar lang hebben de Liempdenaren in sportpark De Roode Bleek niet meer verloren; slechts eenmaal werd daar gelijkgespeeld. Gemakkelijk gaat het echter niet altijd, zo bleek ook zondag.

Ondanks de gestage regen was het Liempdse veld in uitstekende conditie. Baardwijk kwam in de openingsminuten vaker aan de bal en was daardoor een paar keer gevaarlijk. Maar de voorzetten gingen steeds voorlangs. Het duurde even voordat DVG iets terug deed. Na een gemist kans opende de thuisploeg na twintig minuten de score. Een diepe bal bereikte de mee opgekomen Luuk van de Ven. Hij werd via een een-tweetje met Bas van Houtum goed vrij gespeeld en zijn schot was de keeper van Baardwijk te machtig.

OVER HET HOOFD GEZIEN

Niet veel later viel ook het tweede Liempdse doelpunt doordat Tijn van Heertum in het middenveld door alle Baardwijkse verdedigers over het hoofd werd gezien. Vlak voor rust schoot Bas Smulders na een voorzet van Twan van den Broek vanaf zestien meter hoog over. De tegenstander had in de eerste helft weliswaar veel de bal, maar kwam niet tot echt kansen.

MEER RUIMTE

Na rust speelde Baardwijk offensiever en dit gaf DVG meer ruimte. Een kopbal van Jurge van der Velden en later ook van Van Houtum, ging langs het doel. De bezoekers werden sterker naarmate de tweede helft vorderde en de Liempdse defensie, onder leiding van Jordi van Kasteren, kon geen moment achterover leunen. De kopsterke Van der Velden moest ook regelmatig de lucht in om een tegengoal te voorkomen.

De druk van Baardwijk gaf echter goede countermogelijkheden. Bij een daarvan werd Van Houtum aangespeeld en met een mooie schijnbeweging kon hij vrij inschieten en de 3-0 op het bord laten aantekenen. Deze goal had DVG meer lucht moeten geven, maar de verdediging liep te ver achteruit en Baardwijk bleef de ballen maar naar voren pompen. Een tegengoal kon dan ook niet uitblijven, maar die kwam niet via zo'n hoge bal. Een goed ingeschoten vrije trap was onhoudbaar voor DVG-keeper Rens van den Akker: 3-1.

Het doelpunt gaf Baardwijk weer een impuls en de gasten gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. De Liempdse defensie bleef echter fier overeind en zonder verdere kleerscheuren werd de zege veiliggesteld.

DVG speelt zondag 10 november opnieuw in voor het eigen publiek. Dan komt TGG uit 's-Hertogenbosch op bezoek. De bal rolt vanaf 14.30 uur.

JO19-1: Stiphout JO19-1 - DVG         vertr 13:30

t Verschillende kopduels werden op de helft van DVG uitgevochten om de voorsprong te behouden. Vooral Jurge van der Velden was hier sterk in. Het bleef uiteindelijk bij een tegengoal. (Foto: Toon van Ruremonde).