Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Woningbouw DKA wacht op uitkomst stikstofberekening


De landelijke discussie over de uitstoot van stikstof vertraagt ook de bouw van sociale huurwoningen bij De Kleine Aarde in Boxtel. De noodzakelijke bestemmingsplanwijziging heeft, net als veel projecten, vertraging opgelopen.

Bouwbedrijf Heijmans gaat in opdracht van woonstichting Joost op het terrein van het milieueduactiecentrum aan het Klaverblad 22 sociale en duurzame huurwoningen bouwen. Joost moet nog van de gemeente te horen krijgen wat de nieuwe berekeningsmethodiek voor het bouwproject betekent. Pas daarna kan de gemeente de bestemmingsplanwijziging in procedure brengen. Het was de bedoeling dat nog dit jaar de schop de grond in gaat en die planning hoopt Joost toch te halen, aldus een woordvoerster onlangs.


SP-voorzitter hoopt op extra bladkorven

PÅL JANSEN

Hij heeft er begrip voor dat er gekeken is naar het terugdringen van het aantal bladkorven. Temeer omdat er ook ander groenafval werd ingegooid dan alleen bladeren. Maar slechts een handvol in diverse Boxtelse wijken en liefst zeventien in Liempde? Dat gaat SP-voorzitter Willem van Meurs te ver. Hij hoopt dat er toch nog wat bladkorven bijgeplaatst worden.

Gerard Smits, woonachtig op Dommeloord in de Boxtel-Oost, zette vorige week in Brabants Centrum vraagtekens bij het feit de grootste woonwijk het moet doen met twee bladkorven, terwijl er in Liempde in totaal zeventien zijn geplaatst. Ook in de wijken Selissenwal, Munsel en Lennisheuvel zijn gezamenlijk nog geen tien verzamelpunten te vinden.

Volgens de gemeente Boxtel kunnen inwoners het beste de bladeren bij elkaar vegen op een open veldje of pleintje verzamelen. Dan kunnen medewerkers van werkvoorzieningschap WSD, die de klus in opdracht van de gemeente klaren, ze makkelijk opruimen. Smits is niet blij met deze werkwijze en ziet de blaadjes alle kanten op waaien.

De gemeente publiceerde de nieuwe werkwijze op 10 oktober in haar wekelijkse publicaties in deze krant, maar deelde die ook via sociale media en op haar website. Desondanks vindt Van Meurs dat de communicatie te kort schoot, zo schrijft hij in een brief die de redactie ontving naar aanleiding van het artikel van vorige week.

q Een van de twee bladkorven in de wijk Oost staat aan de Beneluxlaan.

Afbeelding