FRACTIE VRAAGT MIDDELEN VOOR SCHOOL

'Boxtel: zorg voor geld om
Essche school op te knappen'

Met de komst van Esch naar Boxtel in 2021 krijgt de gemeente ook de vraagstukken uit het dorp op haar bordje. Zo ook Combinatie95. De partij wil dat de gemeente goed beslagen ten ijs komt wanneer Esch in 2021 officieel bij Boxtel hoort en vraagt aandacht voor het opknappen van de school, maar ook woningbouw en verkeer.

Esschenaren maken zich zorgen over sluipverkeer door het dorp. Dit is ook fractievoorzitter Joep Schalkx opgevallen. Tevens de toekomst van de basisschool en woningbouw houdt de inwoners bezig. ,,Het is verstandig om als gemeente Boxtel nu al na te gaan denken en afspraken te maken over wat er op die gebieden op ons af komt zodat we de herindeling goed regelen", aldus Schalkx.

De fractie wil bevestiging van het college dat zij haar verantwoordelijkheid neemt met betrekking tot sluipverkeer en roept op om woningbouw in Esch de komende jaren gefaseerd uit te voeren omdat er in de dorpskom beperkte mogelijkheden zijn voor grootschalige uitbreiding.

Belangrijkste punt voor de coalitiepartij, is de aanpak van de Willibrordusschool. ,,Die verantwoordelijkheid moet goed overgedragen worden van de gemeente Haaren naar Boxtel", vindt de fractie. Combinatie95 constateert dat de toestand er ver onder de maat is en vraagt daarom aan het college om nu alvast middelen te reserveren voor het opknappen of vernieuwen van het Essche schoolgebouw.

Haaren heeft voor de basisonderwijsinstelling eerder dit jaar al een miljoen euro gereserveerd, maar dat is volgens de schoolleiding bij lange na niet genoeg: zij denkt dat er minimaal drie miljoen nodig is om alles up-to-date te krijgen. Combinatie95 beseft dat de gemeente Boxtel krap bij kas zit, maar ziet graag dat de school behouden blijft voor het dorp.