default
default Foto: Albert Stolwijk

SLORDIGHEIDJE HEROPENT DISCUSSIE NO-WAY

'Parallelweg Oost deel van rondweg'

PÅL JANSEN

Het werd door verkeerswethouder Herman van Wanrooij nog maar eens met klem benadrukt: het college van B en W heeft niet de ambitie om een parallelweg langs de wijk Oost te leggen. Wel wil zij een rijbaan aanleggen aan de andere zijde van de rijksweg A2. Deze moet de Schijndelseweg in directe verbinding met de Keulsebaan brengen en vormt uiteindelijk een belangrijk onderdeel van een complete rondweg.

Met de verbindingsweg kan verkeer dat van en naar de A2 wil, om Boxtel worden geleid. De rijbaan wordt in de plannen de VAN genoemd, oftewel Verbindingsweg A2-N618. In de begroting van de gemeente Boxtel, die dinsdag door de raad werd aangenomen, stond echter 'een slordigheidje'. Zo erkende wethouder Van Wanrooij. Namelijk dat deze parallelweg aan de kant van de wijk Oost moet komen te liggen. Dat is alleen nooit de bedoeling geweest. Het college van B en W wil de juist aan de andere kant van de snelweg A2 hebben liggen: de oostzijde. Van Wanrooij benadrukte dat nog maar eens. Desalniettemin stond het nog wel verkeerd in de begrotingsplannen. Daarom diende CDA een motie in om de fout te herstellen en die werd unaniem aangenomen.

NO-WAY

Het wegdeel vormt een ambitie in de verkeersvisie MOVE '31 van Van Wanrooij: het realiseren van een complete rondweg om Boxtel. Daarbij hoort ook de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg. En een al veelbesproken ontsluitingsweg tussen het noorden van Boxtel en de Kapelweg. ,,Die kan het verkeer in Boxtel Noord-West, waaronder Esch, in goede banen leiden", stelt het college van B en W in de begrotingsplannen voor.

In een commentaar van april 2017, toen raadslid Jan de Koning (INbox) de discussie over het wegdeel door Sparrenrijk weer aanwakkerde, schreef de redactie van Brabants Centrum: 'Over deze verkeersoplossing vlogen voor- en tegenstanders elkaar rond de eeuwwisseling al in de haren. Als die exercitie andermaal op de politieke agenda komt, kun je er van op aan dat het nog jaren duurt voordat daadwerkelijk ergens de schop in de grond gaat.' In augustus dit jaar, toen de zienswijzen op MOVE '31 werden beantwoord, achtte het college van B en W de VAN nog niet nodig.

De ambtenaren lieten niet al te subtiel weten de verbindingsweg niet te zien zitten: deze is door hen gedoopt tot NO-way (Noord-Oost-way). Humor hebben ze wel, gaf wethouder Van Wanrooij zijn ambtenaren na. Oppositiepartij CDA, voorstander van die weg, diende op de naamgeving een motie: die moest worden veranderd in BNWA: Boxtel Noord-West A2. ,,NO-way wekt de suggestie dat die verbinding er nooit zal komen", verklaarde fractievoorzitter Vera Brouns. Alleen Balans stemde in, de rest was tegen de naamswijziging. Onder hen Joep Schalkx (coalitiepartij Combinatie95): ,,De NO-way is voor ons ook een no way." De motie van CDA werd weggestemd. Wel nam de gemeenteraad de begrotingsplannen aan (alleen Balans stemde tegen), dus ook de ambitie voor een rondweg.

p Een verbindingsweg tussen de Schijndelseweg en de Keulsebaan (op deze foto moet die aan de rechterzijde van de rijksweg A2 komen te liggen) is een van de ambities in de verkeersvisie MOVE '31. B en W willen een rondweg om Boxtel realiseren. (Foto: Albert Stolwijk).