Afbeelding
Foto: Daniëlle Kwaaitaal

CABARETIER ORAKELT IN PODIUM BOXTEL

Meestervoorspeller van Viggo Waas naar Boxtel

Dertig jaar lang stond Viggo Waas op het podium met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr als het succesvolle cabaretgezelschap NUHR (Niet Uit Het Raam). Nu vond Waas het weer eens tijd om de theaters in te gaan. Dat doet hij met zijn voorstelling De Meestervoorspeller. Vrijdag 8 november om 20.15 uur staat Waas op de planken van Podium Boxtel.

Na de samenwerking met NUHR dreigde voor Viggo Waas het welbekende zwarte gat. Dat werd opgevuld met een structuurloos leven. Het schrijven van een roman en columns voor allerlei blaadjes en de radio, het presenteren van een radioprogramma, een opleiding tot trainer-coach voetbal, het trainerschap bij een amateurvoetbalclub, een voorzitterschap van een VVE, de dood van zijn moeder, de eenzaamheid van zijn vader, stiekeme optredens, een bezoek aan een parenclub, vakanties, het niet meedoen aan Wie is de Mol?, het werken aan zijn relatie en het bijna beëindigen van die relatie.

Nu is het weer tijd om het toneel op te stappen, want dat vindt hij nog steeds het leukste dat er is.

KAMPIOENSCHAPPEN

Waas was jarenlang de Meestervoorspeller op de radio in de show van dj Edwin Evers. Hij prognosticeerde daar de uitslagen bij de wereld- en Europese kampioenschappen voetbal en de Olympische Spelen. Nu doet hij dat voor Mattie Valk en Marieke Elsinga van Q-music, waar hij elke maandag de belangrijkste sportuitslagen bespreekt.

GEDAANTE

In zijn nieuwe voorstelling trekt de cabaretier de rol van de Meestervoorspeller naar het theater. Voor het publiek is het echter de vraag welke gedaante hij aanneemt. Het kan de profeet zijn die komt vertellen over de Messias die orakelt over een betere wereld of vindt dat we onze kansen hebben verspeeld.

Maar het kan ook Charles Aznavour of de joodse lijkensjouwer in de Tweede Wereldoorlog zijn. Is hij daarbij een nomade, reizend door zijn eigen verleden? Of een charlatan die gebruik maakt van de angst van mensen voor de toekomst… maar misschien is hij juist wel al deze personen.

KAARTEN

Kaarten voor deze cabaretvoorstelling van Viggo Waas op vrijdag 8 november kosten negentien euro en zijn verkrijgbaar op www.podiumboxtel.nl en bij de bekende verkooppunten Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat).

t Het is aan het publiek om te raden welk personage Viggo Waas als de Meestervoorspeller op de planken brengt (Foto: Daniëlle Kwaaitaal).