Huiselijkheid telt in kunstcafé aan Stationsplein

Coupé. Zo luidt de naam van het sfeervolle en besloten huiskamer- en kunstcafé van Monic Holman en Toine van der Weerden. Dat is sinds enkele maanden gevestigd aan het Stationsplein in Boxtel. Woensdag 13 november wordt de eerste - openbare - spelletjesavond gehouden. Iedereen is er welkom, zowel individueel als in een groep, en kan ook zelf spellen meenemen. Ook op 11 december is er zo'n spelletjesavond.

Holman en Van der Weerden, die eerder een bed & breakfast runden aan de Wilhelminastraat, hebben hun etablissement een intieme sfeer gegeven. Dankzij een andere inrichting en de vaste kunstcollectie van de 22-jarige illustrator/animator Toscanabanana kreeg het interieur een nieuwe, frisse uitstraling.

SALSABAND

Het café beschikt over een prima akoestiek en is daarom ook geschikt voor bands om te oefenen. Een salsaband repeteert er naar volle tevredenheid elke dinsdagavond. En na het oefenen wordt er natuurlijk nog even nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje. Het echtpaar hoopt ook een podium te bieden aan andere soorten muziek zoals jazz en klassiek. De voorkeur gaat uit naar akoestische klanken.

Bij de officiële opening op 6 oktober werd een expositie gehouden van werk van Tosca van der Weerden. Ze ontwerpt en illustreert en maakt animaties onder de naam Toscanabanana. Haar werk, waaronder een fraaie muurschildering, is als vaste collectie te zien in het café.

URBEX FOTOGRAFIE

De eerstvolgende expositie gaat over urbex fotografie en wordt op 16 januari geopend met een lezing door de fotografe. Urbex foto's laten een verlaten wereld zien: oude fabrieken, theaters, ziekenhuizen en huizen worden heimelijk bezocht en onder deze moeilijke omstandigheden ontstaan de mooiste foto's.

Kunstcafé Coupé beschikt over een groot beeldscherm en is prima geschikt voor vergaderingen en cursussen, reünies en feesten tot vijftig personen. Er vinden al veel besloten activiteiten plaats, waaronder workshops Japanse sushi, Italiaanse hapjes, fotografie en meez(w)ingavonden. Bij de workshops kan iedereen die dat wil zich via open inschrijvingen aanmelden.

VASTE KOK

Dankzij de professionele keuken wordt het café graag gebruikt door kookclubs. Binnenkort zullen er ook workshops gepland gaan worden door Lex van Moorsel, de vaste kok van kunstcafé Coupé.