Laptops zijn onontbeerlijk. Oók in het Muziekhuis, de uitvalsbasis van het team van Boxtel's Harmonie. Dat won met zo'n veertig leden vorig jaar de Bokselse Kwis. (Foto: Henk van Weert, 2018).
Laptops zijn onontbeerlijk. Oók in het Muziekhuis, de uitvalsbasis van het team van Boxtel's Harmonie. Dat won met zo'n veertig leden vorig jaar de Bokselse Kwis. (Foto: Henk van Weert, 2018). Foto: Henk van Weert

WINNAAR VAN VORIG JAAR OOK WEER IN DE STARTBLOKKEN

Bokselse Kwis is race tegen de klok

JAN HERMENS

De Bokselse Kwis begint zaterdagavond om klokslag zes uur. Toch waren deelnemende teams afgelopen week ook al volop in de weer. Bij verschillende sponsors waren namelijk hints te vergaren. Zo kregen quizspelers zaterdag bij Olie & Zo een tasje met een verrassing. Lisa Spijkers coördineert de deelname van team Boxtel's Harmoniets dat wij niet weten!. Vorig jaar ging deze groep, onder een andere naam, met de overwinning aan de haal.

Of dat nu opnieuw lukt, durft Spijkers niet te voorspellen. ,,Ons team bestaat uit circa dezelfde veertig leden, die zijn aardig op elkaar ingespeeld. Er zijn mensen bij van verschillende leeftijden. Samen komen we vast een heel eind."

Volgens Spijkers heeft het team zich minder intensief voorbereid dan in 2018. ,,Maar we zijn al wel druk bezig met het delen van hints. Daar wordt vervolgens volop over gespeculeerd. De groepsapp is nieuw leven ingeblazen en iedereen neemt zaterdag spullen mee naar het Muziekhuis, dat is onze uitvalsbasis. Heel veel informatieve boeken over Boxtel én natuurlijk laptops. Vorig jaar hadden we ook knutselspullen en schminkattributen. Wie weet, misschien komen die ook nu weer van pas."

OM VIJF UUR VERZAMELEN

Deelnemen aan de Bokselse Kwis is een race tegen de klok. ,,Een uur voor aanvang druppelen de teamleden het Muziekhuis binnen. Ze zorgen zelf voor iets te eten, zodat ze om zes uur startklaar zijn. Als de klok van de Sint-Petrustoren elf keer slaat, is het afgelopen, dan moeten we ons boekje ingeleverd hebben."

Tussen zes en elf is het een en al bedrijvigheid in het Muziekhuis en in tal van andere teamhonken. Spijkers: ,,Het is altijd erg gezellig en ook spannend. Zowel binnenshuis als buiten zijn mensen bezig met het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten." De organisatie heeft al een groot spel op de Markt aangekondigd, dus spektakel is gegarandeerd. Tussen de teams is sprake van rivaliteit met een kwinkslag. Strijd, maar met een lach.

q Laptops zijn onontbeerlijk. Oók in het Muziekhuis, de uitvalsbasis van het team van Boxtel's Harmonie. Dat won met zo'n veertig leden vorig jaar de Bokselse Kwis. (Foto: Henk van Weert, 2018).

Bij Olie & Zo kregen deelnemers die een hint kwamen halen afgelopen weekeinde een tas met verrassingen.