Een Brabantse familie poseert voor haar familieportret. (Foto: Archief BHIC).
Een Brabantse familie poseert voor haar familieportret. (Foto: Archief BHIC). Fotoarchief BHIC

NIEUW PROJECT INDEXEERT BEVOLKINGSREGISTERS BOXTEL EN LIEMPDE

BHIC zoekt vrijwilligers uit Boxtel

Terug in de tijd duiken en oude handschriften ontcijferen: wie dat wel wat lijkt, kan aankloppen bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Het instituut start een nieuw project, waarbij een index wordt gemaakt van de bevolkingsregisters van Boxtel en Liempde. Hiervoor wordt gezocht naar vrijwilligers uit de gemeente.


De vrijwilligers zijn vrij om hun werkzaamheden uit te voeren waar of wanneer ze willen. De website laat steeds een scan zien van de oude bevolkingsregisters, waarop persoonlijke gegevens zoals naam, geboortedatum en beroep staan vermeld. Deze moeten overgetikt worden.

Hierdoor wordt een index van de bevolkingsregisters gemaakt. Hiermee kunnen geïnteresseerden hun stamboom uitpluizen, vroegere verhuizingen in kaart brengen of andere dingen leren over hun voorouders.

VRIJBLIJVEND

Wie zich wil aanmelden of vragen heeft, kan e-mailen naar hetvolk@bhic.nl met als onderwerp 'Vrijwilliger worden'. Een scan overtikken kost niet veel tijd, dus dit werk is ook geschikt voor mensen met een krappere agenda. Wie nog twijfelt, wordt ook uitgenodigd een mail te sturen. Deelname is vrijblijvend: vrijwilligers mogen zelf bepalen hoeveel werk ze verrichten en waar of wanneer ze dit doen. Hierdoor kunnen geïnteresseerden ook uittesten of het werk iets voor hen is.


Swingen als vanouds

De voetjes gaan zaterdag 9 november van de vloer in grand café Rembrandt. Daar wordt vanaf 20.30 uur de derde editie van 'Swingen als vanouds' gehouden. Kaartjes zijn 7,50 euro inclusief hapjes en zijn te koop bij het café, Bij D'Ingens en Natasja Fashion of te reserveren via e-mailadres info@rembrandtboxtel.nl.