De muzikanten van 'A Trip Down Memory Lane' ontmoetten elkaar in juli voor het eerst in de repetitieruimte, een bedrijfshal  op bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Peter de Koning).
De muzikanten van 'A Trip Down Memory Lane' ontmoetten elkaar in juli voor het eerst in de repetitieruimte, een bedrijfshal op bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

LIONSCLUB HELPT VOEDSELTUIN EN HAFA'S

Festijn van herkenning, herinnering en ontmoeting

JULES HAMELEERS

Bekende gezichten, muziek die iedereen kan meezingen en een gezellige avond met dorpsgenoten. Herkenning en verbinding zijn de kernwoorden van de komende editie van Vrienden van Boxtel Live van Lionsclub Dommel & Aa onder de naam 'A Trip Down Memory Lane'. Acht Boxtelse zangers en zangeressen betreden op zaterdag 23 november de bühne in Podium Boxtel. De opbrengst van de avond gaat naar de Voedseltuin op De Kleine Aarde en het muziekonderwijs van de harmonieën en fanfares (hafa's).

,,De editie van vorig jaar was een minder groot succes dan normaal", vertelt de huidige president Martijn van Rosmalen van de Lionsclub. De avond werd ingericht met dj's in plaats van met een band, wat minder goed in de smaak viel. ,,Daarom zijn we dit jaar extra gemotiveerd om er weer een groot succes van te maken."

BRULLENDE LEEUW

Roeland Heesbeen, lid van de serviceclub en muzikant, nam het initiatief voor het concept van de muzikale avond. Acht Boxtelse zangers en zangeressen laten van zich horen: Patrick Hendriks, Donna Hobbelen, Jazzmin Hobbelen, Sjef Kuipers, Pim Lavaleije, Anouk Mels, Gerlof Trommelen en Fenne van Wuijtswinkel. Zij zingen populaire nummers, waar iedereen op kan dansen en die voor alle leeftijden bekend zijn. De vocalisten worden begeleid door een professionele band met Heesbeen op gitaar, Dave Hanhart achter de toetsen, pianist Diana Huismans, bassist Tony Maes, Christ Grefkens achter het drumstel en saxofonist Henrie van der Voort. Het trio Moyoy verzorgt de achtergrondzang. Ook is er in de kleine zaal in Podium Boxtel een karaoke-installatie aanwezig.

,,Als de kosten gedekt zijn, gaan alle opbrengsten naar de goede doelen. Lionsclub houdt zelf niks over", vertelt Van Rosmalen. Denk dan bijvoorbeeld aan het geld dat binnenkomt door ticketverkoop, maar ook de drankomzet. ,,Daarnaast hebben we nu een nieuw sponsorsysteem: de roar", vertelt de president. ,,Het is vernoemd naar de brul van een leeuw. In plaats van per evenement sponsoren te zoeken, is dit een manier om permanente steun te ontvangen van bedrijven: zij maken dan per jaar driehonderd euro over. In ruil hiervoor vernoemen we ze tijdens het evenement en komt er een muur met alle logo's erop. Ook komen hun namen op de website. We hebben nu zo'n vijftien roars verzameld, maar we verwachten dat er nog veel meer komen."

MUZIEKONDERWIJS

De hafa's zijn al langer bezig met het hervormen van hun muziekonderwijs. Om hun opleidingen te verenigen, hebben de Gildenbondsharmonie, Boxtel's Harmonie en de fanfares Concordia uit Liempde en Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel een stichting opgericht. Door Let's Play Together-orkestjes te vormen in Boxtel en Liempde, kunnen kinderen vrijwel direct samenspelen. Lionsclub ondersteunt dit initiatief. Van Rosmalen: ,,Ik was nog op zoek naar een lokaal doel dat met kinderen te maken had. Ik vind muziekonderwijs erg belangrijk én ons evenement heeft hetzelfde thema, dus dit paste perfect."

Paul van Alphen die namens Boxtel's Harmonie onderdeel uitmaakt van de stichting, is ontzettend enthousiast over de geste van de Lionsclub: ,,De steun is natuurlijk super. Met het verenigen van de opleidingen gaat behoorlijk wat geld gemoeid: er moeten folders gemaakt worden, instrumenten gekocht en professionele begeleiding worden geregeld. je begrijpt dat de kosten dan behoorlijk kunnen oplopen."

VOEDSELTUIN

Ook de Voedseltuin is al enkele jaren één van de goede doelen die Lionsclub helpt. Van Rosmalen: ,,We hebben als Lionsclub echt binding met dit project. We gaan ook elk jaar één dag fysiek helpen in de tuin: schoffelen, graven en planten." De grond ligt op het terrein van De Kleine Aarde en voorziet voornamelijk in de behoeftes van de Boxtelse Voedselbank. Daarnaast ondersteunt de Voedseltuin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door hun werk te geven.

Voorzitter Peter van As van de Voedseltuin heeft als lid van de Lionsclub zelf een aantal jaar geleden de duurzame groente- en fruitkwekerij als goed doel aangeduid. De ondersteuning is gebleven, iets waar hij heel blij mee is: ,,We gebruiken dit extra geld niet per se voor onze planten, maar we kopen er dingen van die we langere tijd kunnen gebruiken. We kochten er bijvoorbeeld onze eerste tractor van, bouwden een beregeningsinstallatie en plaatsten hekken."

KAARTEN

Toegangskaarten voor 'A Trip Down Memory Lane' zijn te verkrijgen via www.podiumboxtel.nl en kostten 19,50 euro. Het evenement begint om 20.15 uur. In de grote zaal is live muziek, in de kleine zaal wagen durfals die goed bij stem zijn zich aan karaoke.