Twee Boxtelse duurzame huizen te bezichtigen

De nationale Duurzame Huizen Route telt dit jaar twee Boxtelse deelnemers. Zaterdag 2 november om 10.00 en 11.00 uur is het huis van Jan van der Poel aan de Vorsenpoel 111 te bezichtigen, zaterdag 9 november om 13.00, 14.00 en 15.00 uur de woning van Jan Juffermans aan het Apollopad 25.

De Duurzame Huizen Route geeft geïnteresseerden een inkijkje in energiezuinige woningen. De eigenaars vertellen welke maatregelen zij hebben genomen om hun huis zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, welke fondsen daarvoor beschikbaar zijn, wat de aanpassingen betekenen voor het milieu en voor de bankrekening van de huiseigenaar.

Op de website www.duurzamehuizenroute.nl staat een overzicht van alle deelnemende huizen in Nederland. Bezoekers dienen zich vooraf in te schrijven via die website. Belangstellenden en de huiseigenaren die hun woning openstellen, maken teven kans op een prijs: een weekendje weg naar België.

Boxtel

Lezing pelgrimstocht

Oud-rector Theo Reijnders van het Jacob-Roelandslyceum vertelt zondag 3 november vanaf 14.00 uur over zijn boek 'Finis terrae een Bourgondische pelgrimage' op uitnodiging van cultureel genootschap Ars Vivendi. Toegang tot de lezing in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18 kost 7,50 euro. Reserveren kan via e-mail: arsvivendi@home.nl; het bedrag dient overgemaakt te worden op rekeningnummer NL59 KNAB 0255 7851 27 ten name van J.W.M. Cruslo onder vermelding van Theo Reijnders.