VROUWENELFTAL WINT RUIM VAN HCAS

Hockeymannen MEP tonen karakter in Asten

De vaandelteams van MEP speelden zondag in Asten tegen HCAS. De vrouwen wonnen overtuigend met 0-4. De mannen maakten er weer een zinderende finale van en speelden verdienstelijk gelijk: 2-2.

Vrouwencoach Stijn Koesen wilde nu eens dat zijn ploeg ook het vierde kwart vol gas zou geven. Zijn wens werd ingewilligd. MEP hield zeventig minuten lang de tegenstander met hoog tempohockey in de tang. De Boxtelse ploeg begon sterk en dat resulteerde in een 2-0 ruststand door doelpunten van Philine Peperkamp en Tedje Koesen uit een strafcorner.

In de tweede speelhelft hield MEP het tempo hoog. Dat was ook de uitdrukkelijke opdracht van coach Koesen. Met de toppers tegen Oss en Rosmalen in het vooruitzicht is er de Boxtelse hockeyploeg alles aan gelegen om verslapping tegen te gaan en de volledige wedstrijd te controleren. Tedje Koesen scoorde opnieuw uit een strafcorner 0-3. Lenneke Schellekens pikte haar wekelijks goaltje en bepaalde de eindstand op 0-4.

Voordat MEP de nummers een en twee van de ranglijst ontmoet, dient eerst nog worden afgerekend met Geldrop. Afslag zondag 3 november om 12.45 uur in sportpark Molenwijk.

ZELFVERTROUWEN

De mannen van MEP gaven zondag hun visitekaartje af voor wat betreft het geloof in eigen kunnen. Een 0-2 achterstand werd in de laatste tien minuten omgebogen in een 2-2 gelijkspel. Een gouden wissel van coach Claudie Kerdel leidde de gelijkmaker in.

MEP werd zondag in Asten geconfronteerd met een strenge arbitrage. Dat leverde aan beide kanten de nodige kaarten op. Een vroege achterstand bracht de Boxtelaren niet van hun stuk. Zij vielen aan en forceerden de nodige corners. Er werd voor rust echter niet gescoord.

In de tweede helft drukte MEP door en ging op jacht naar de gelijkmaker. De Boxtelaren waren beter, maar de sfeer werd grimmiger. Tegen de verhouding in scoorde de thuisploeg uit een strafcorner de 2-0. En toen kwam de weerbaarheid van de jonge Boxtelse ploeg bovendrijven. MEP deed er nog een schepje bovenop en bleef geloven in eigen kunnen. Een rode kaart bij HCAS leidde de uiteindelijk omslag in.

Tien minuten voor tijd scoorde Gijs de Wild de aansluitingstreffer. Daarna werd het alles of niets voor de bezoekers. Enkele minuten voor tijd wisselde coach Kerdel de keeper voor een aanvaller. Dat had succes. Asten werd compleet vastgezet en Bart Postema tikte de verdiende gelijkmaker binnen. De keeper werd weer teruggezet en MEP sleepte zo het verdiende punt uit het vuur.

Voor coach Claudie Kerdel voelde het gelijkspel als een overwinning. Zij roemde de weerbaarheid van haar ploeg en noemde het een fantastische stap in het proces. Zondag 3 november MEP thuis tegen Geldrop. Dat is de kans om de onderste regionen te verlaten. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.