Afbeelding
Foto: Keira Kreijveld

KLOMPENTOERNOOI LEVERT EREMETAAL OP

Liempdse judoka's doen ervaring op in Rooi

Het Klompentoernooi in Sint-Oedenrode heeft de jeugd van Judoclub Liempde vijf ereplaatsen opgeleverd. Zaterdag en zondag werd de veertigste editie hiervan gehouden in sporthal De Streepen.

Onderdeel van het judo-evenement was ook een toernooi van Judo Bond Nederland (JBN), een competitie waarin het niveau wat hoger ligt en de deelnemers meer wedstrijdervaring hebben. Desmond Tops won daarin twee van zijn vier duels. Hij pakte een zege door een knappe en ferme houdgreep en hield een overwinning over aan een puike wazari. Daarmee behaalde de jeugdige Liempdse judoka de tweede plek op het erepodium in Sint-Oedenrode.

Clubgenote Annabel Loman trof in haar poule veel meiden met meer wedstrijdervaring, maar liet zich hierdoor niet gek maken. Ze liet mooi judo zien en zette zich voor de volle 100 procent in. Uiteindelijk behaalde Loman na drie partijen de vierde plaats en was met haar deelname aan de zware competitie een ervaring rijker.

In een poule van zeventien judoka's moest Ties Verhagen een prestatie neerzetten. Hij verloor twee partijen en verliet, doordat er een knock-out-systeem werd gehanteerd, het toernooi vroegtijdig. De judoka zette zijn beste beentje voor op de judomat, maar miste de nodige ervaring.

CONCURRENTIE

Keira Kreijveld trof in haar wedstrijdpoule meteen een van de grootste concurrenten voor de eindzege. Dat duel verloor ze, maar Kreijveld wist wel de volgende twee partijen te winnen op de tatami en behaalde hiermee de derde plaats.

Tijdens de competitie voor beginners in Sint-Oedenrode, wisten de Liempdse judoka's allemaal eremetaal in de wacht te slepen. Juan Schuurmans werd eerste, Bram van de Ven sleepte zilver uit het vuur en Cas de Wit en Jens Kelders behaalden brons.

t Judoka Keira Kreijveld van judoclub Liempde werd dit weekend derde in Sint-Oedenrode. (Foto: archief Brabats Centrum).


STRIJD TAFELTENNISCOMPETITIE BARST LOS

Taverbo-Sabo 4 boekt zege met dubbele cijfers

Vorig seizoen liep Taverbo-Sabo 4 het kampioenschap in de Boxtelse recreatieve tafeltenniscompetitie mis. Nu jaagt het team alsnog op de titel en deed daarvoor goede zaken door een 10-0 zege te boeken op Taverbo-Sabo 3.

Grand Café Rembrandt blijft echter in het kielzog volgen dankzij de 9-1 zege op Rotsvast. Net Genoeg verscheen met net te weinig spelers aan de tafel. Het team wist in een ongelijke strijd tegen Tot Elf niet te winnen en legde het met twee tafeltennissers af tegen het drietal van de tegenstander, 6-4. Taverbo-Sabo 2 won met 6-4 de prestigestrijd tegen De Dommel.

De wedstrijd van Taverbo-Sabo 1 tegen De Horntreffers is verzet naar maandag 11 november.

Uitslagen maandag 28 oktober

Taverbo-Sabo 2 - De Dommel        6-4

Rotsvast - Grand Café Rembrandt        1-9

Tot Elf - Net Genoeg        6-4

Taverbo-Sabo 4 - Taverbo-Sabo 3        10-0

Programma 4 november

De Dommel - Taverbo-Sabo 1

De Horntreffers - Rotsvast

Grand Café Rembrandt - Tot Elf

Net Genoeg - Taverbo-Sabo 4

Taverbo-Sabo 2 - Taverbo-Sabo 3

Stand per 28 oktober

Taverbo-Sabo 4        40-34

Grand Café Rembrandt        40-32

Net Genoeg        40-26

Rotsvast        40-17

Tot Elf        40-17

De Dommel        40-16

De Horntreffers        30-14

Taverbo-Sabo 3        40-13

Taverbo-Sabo 2        40-13

Taverbo-Sabo 1        30-08

(Foto: archief Brabants Centrum).