Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Lichtjes branden voor de overledenen

Zowel de Heilig Hartparochie als lokale uitvaartondernemers houden tijdens Allerzielen op zaterdag 2 november bijeenkomsten om de overledenen van afgelopen jaar te herdenken.

In Boxtel vindt om 19.00 uur een herdenkingsdienst plaats in de Sint-Petrusbasiliek. Die wordt opgeluisterd door het Verrijzeniskoor. Bij de nis, waar alle kruisjes hangen, wordt aan het eind van de viering het gedachtenisprentje uitgereikt met daarop alle namen van de overledenen van het afgelopen jaar.

Aansluitend is de mogelijkheid om aan te sluiten bij de lichtjesroute op de begraafplaats Munsel aan de Kastanjelaan. Die wordt gehouden door Bijnen Uitvaartzorg en begint om 20.00 uur.

In Liempde worden in de Sint-Jans Onthoofdingkerk en op het naastgelegen kerkhof kaarsjes aangestoken en naasten herdacht. Aansluitend is iedereen welkom voor een kop koffie of thee bij Hét Groethuis van Carla Saris Uitvaartbegeleiding naast de kerk. Mensen krijgen een kaartje met namen van alle overledenen. Ook krijgen zij kaarsen van Willemijn Bax Uitvaartzorg mee naar huis.

Lennisheuvel herdenkt de overledenen van afgelopen jaar om 19.00 uur tijdens een Allerzielenviering in de Sint-Theresiakerk. Aansluitend wordt een lichtjesprocessie gehouden naar het kerkhof waar ook de graven worden gezegend. Zondag 3 november is er eveneens een Allerheiligen- en Allerzielenviering in de kerk; die begint om 10.30 uur met aansluitend weer een gravenzegening.

In de Essche Sint-Willibrorduskerk worden zondag 3 november tijdens de eucharistieviering van 10.00 uur alle (oud-)inwoners herdacht die sinds eind oktober 2018 overleden zijn. Oók de mensen die geen kerkelijke uitvaart hadden.

(Foto: Daisy Renders, 2018).