Nadat SC Elshout de openingstreffer maakte, kopte Tom van Rijswijk in sportpark Munsel de gelijkmaker in voor RKSV Boxtel. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

MUNSELFORMATIE SCOORT VIERMAAL IN EIGEN HUIS

Boxtel oppermachtig tegen Elshout

Door in eigen huis met 4-1 te winnen van het enkele plekken lager geplaatste SC Elshout klom RKSV Boxtel zondag een plekje op de ranglijst.

Na het eerste kwartier dachten de gastheren de score te openen. Vanuit een corner werd de bal door Jesse van Homelen voorgezet. Uiteindelijk wordt deze door Mitchell Vogels gescoord, maar diens inzet werd afgevlagd vanwege buitenspel. Boxtel bleef aandringen, maar incasseerde in de twintigste minuut de openingstreffer. Na een vrije trap en in eerste instantie een redding van doelman Raymon Strik, werd de bal binnen geschoten.

Kort hierna kreeg SC Elshout wederom een kans, maar Vogels maakte de poging onschadelijk. Na een goed half uur viel de gelijkmaker via Tom van Rijswijk. Na degelijk voorbereidend werk van ploeggenoot Van Homelen, schoot hij eerst op de paal om daarna zelf de gelijkmaker binnen te koppen.

Nog geen minuut later kwam Boxtel op voorsprong. Na een ongelukkige terugspeelbal reageerde Van Homelen alert. Hij pikte de bal op, omspeelde de Elshoutse keeper en knalde de 2-1 tegen de touwen.

BEHEERST SCHOT

Na de rust bleef Van Rijswijk in de kleedkamer; Haike van Heesch nam diens plaats in. Hij bewees enkele minuten later meteen zijn waarde voor het elftal. Na een aanval opgezet door Van Homelen, kreeg hij de bal om deze vervolgens af te geven aan Robin van de Laak. Die had de bal niet meteen onder controle, maar wist deze toch beheerst in de rechter bovenhoek te plaatsen: 3-1.

De score wordt enkele minuten later verder uitgebreid. Na een korte corner van Van Homelen sneed Lars van Hamond het zestienmetergebied binnen. Zijn schot werd door een speler van Elshout van richting veranderd en liet keeper Stef de Wit kansloos.

Boxtel hoopt de goede vorm vast te houden in en tegen Boskant. Zondag 3 november is om 14.30 uur de aftrap in sportpark De Scheeken.

p Nadat SC Elshout de openingstreffer maakte, kopte Tom van Rijswijk in sportpark Munsel de gelijkmaker in voor RKSV Boxtel. (Foto: Hans Verberk).

Verbeij Dakwerken / HH – Celdex        19.30

Let op het vroegere aanvangstijdstip bij het programma op maandag 4 november.

GEMONDSE VOETBALLERS TONEN VEERKRACHT TEGEN FC UDEN

Irene buigt 3-0 achterstand om in een gelijkspel

Irene speelde zondag op een niet al te best kunstgrasveld gelijk in het uitduel tegen FC Uden. Halverwege keken de Gemondenaren nog tegen een achterstand aan (2-0) die zelfs nog werd uitgebreid. Toch toonde het jonge team van Michael van de Wal veerkracht en scoorde in de tweede helft driemaal.

Direct vanaf de aftrap liet de thuisploeg het initiatief aan Irene. FC Uden hield alleen haar fysiek sterke spits Piotr Murawski voorin en de rest van het team zakte helemaal in op eigen helft om bij balverlies van de Gemondenaren snel om te schakelen. Het was zaak om in de opbouw voldoende geduld te behouden en dat bleek lastig voor het jonge Irene. Dit resulteerde al na dertien minuten in de openingstreffer voor de gastheren. Murawski werd na balverlies van de uitploeg direct diep gestuurd en liet de Gemondse keeper Roy Versantvoort kansloos.

Het spelbeeld veranderde hierna niet. Irene probeerde voetballend door de Udense muur te komen, maar was daarin niet doortastend genoeg. Op vrijwel identieke wijze kwam even later ook de 2-0 op het scorebord; nu kwam Faruk Polat alleen voor de doelman. De scheidsrechter negeerde hierbij het vlagsignaal voor buitenspel.

VIER GEMONDSE SPITSEN

Na rust probeerde Irene nog meer druk op FC Uden te zetten. Het werd met name via de goed spelende Levi van Rooij steeds gevaarlijker, maar hij wist het net niet te vinden. Dat lukte de gastheren wel. In de zestigste minuut werd een overtreding op Thomas Vorstenbosch op het middenveld niet bestraft, waarna de thuisploeg snel naar de 3-0 door Murawski counterde.

Coach Van de Wal wisselde hierna middenvelder Stijn Memelink voor Aaron van Vreede en koos ervoor met vier spitsen nog aanvallender te spelen. Dit resulteerde in de 65e minuut in de 3-1. Een corner werd door een Udense verdediger hard in eigen doel gekopt. De thuisploeg raakte hierdoor van slag en nog geen vijf minuten later tekende Van Rooij, na een goede actie van Owen van Lith, van dichtbij de 3-2 aan.

Irene had hierna het betere van het spel en werd beloond voor haar vechtlust. Een paar minuten voor tijd kopte Arthur Piasecki de gelijkmaker knap binnen na een goed genomen vrije trap van Gijs Voets.

Ondanks het gelijkspel ging de Gemondse formatie gevoelsmatig als winnaar van het veld. Zondag 3 november wacht in sportpark De Laat de thuiswedstrijd tegen Boerdonk; aftrap om 14.30 uur.