Jaarlijks wordt in november een lampionnenoptocht gehouden in de Boxtelse wijk Selissenwal. (Foto: Peter de Koning, 2015).
Jaarlijks wordt in november een lampionnenoptocht gehouden in de Boxtelse wijk Selissenwal. (Foto: Peter de Koning, 2015). Foto: Peter de Koning

Lampionnentocht vanaf Geitenwei in wijk Selissenwal

In het kader van Halloween organiseren vrijwilligers van de stichting Geitenwei in de Boxtelse wijk Selissenwal morgen, vrijdag 1 november een rondwandeling met lampionnen: de Sp(r)ookjestocht. Deelname is gratis.

De kinderen tot tien jaar worden (eventueel onder begeleiding ) om 19.00 uur met hun lampionnen verwacht bij de Geitenwei aan de Reginahof, waar de stoet vertrekt. Wie verkleed wil komen, moet dat zeker niet nalaten.

Aan de rondgang nemen ook enkele spook- en sprookjesfiguren deel; zij mengen zich onder de deelnemertjes. In de omgeving van de Randerodestraat en Adrianastraat worden huizen versierd in het Halloweenthema en wacht de jeugd enkele verrassingen.

Bij terugkomst in de Geitenwei wacht een beker chocolademelk. Daar is ook Wim Jansen aanwezig met zijn uil Betsie waarmee kinderen op de foto kunnen.

q Jaarlijks wordt in november een lampionnenoptocht gehouden in de wijk Selissenwal. (Foto: Peter de Koning, 2015).


Lezing over smartphone en slaapproblemen

Ouders worstelen vaak met de vraag wanneer ze hun kroost een telefoon of tablet kunnen geven. In Babel Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker wordt hier dinsdag 12 november op ingegaan tijdens de lezing 'Let's get smart about our smartphone'.

Door het toenemende gebruik van smartphones en social media door kinderen nemen ook hun slaapproblemen toe. Tijdens de lezing wordt het functioneren van het brein, chronisch slaaptekort en het effect daarvan op de intellectuele, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen uitgelegd. Daarnaast wordt aangegeven hoe je je kind zo min mogelijk negatieve invloed kan laten ondervinden van zijn of haar smartphone.

De lezing is gratis toegankelijk en duurt van 20.00 tot 21.30 uur.


Robotfeest bibliotheek

Wie kennis wil maken en wil spelen met diverse soorten robots, kan zaterdag 9 november tussen 13.00 en 16.30 uur bibliotheek Babel aan de Burgakker bezoeken. Het gratis toegankelijke robotfeest is bedoeld voor kinderen tot 'ongeveer 88 jaar', melden de organisatoren. Er wordt gebruik gemaakt van QR-codes; het bezit van een smartphone is dus gewenst.