Wichard de Benis uit Best kroop tijdens de tonpraatavond van CV De Agterblijvers in de huid van een marktkoopman. (Foto: Gerard Schalkx).
Wichard de Benis uit Best kroop tijdens de tonpraatavond van CV De Agterblijvers in de huid van een marktkoopman. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

BENEFIETAVOND VOOR SENIORENCARNAVAL

Avondje onbedaarlijk lachen met tonpraters

HENK VAN WEERT

Een week voor carnaval krijgen Boxtelse senioren sinds jaar en dag een gratis carnavalsmiddag aangeboden. Om hen te vermaken met artiesten én in de watten te leggen met drankjes en hapjes is natuurlijk geld nodig. Daarom hield CV De Agterblijvers zaterdag een geslaagde tonpratersavond.

Zaal De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat was met zo'n 140 bezoekers bijna tot de laatste plaats bezet om de vijf geboekte komieken aan het werk te zien. Het publiek had zijn kleurige uitdossingen die tijdens het zottenfeest in februari wordt gedragen in de kast gelaten. D'n elfde van de elfde - steevast de opening van het leutseizoen - moet immers nog komen. Maar het plezier was er niet minder om. Peter van Houtum uit Esch, oud-Boxtelaar Frans Bevers uit Oirschot, Peter van der Maas uit Hilvarenbeek, Dirk Kouwenberg uit Nuland en Wichard de Benis uit Best werkten met hun doldwaze typetjes flink op de lachspieren van de toeschouwers.

ZAAL OPWARMEN

Met name De Benis werd door het publiek als topper beschouwd, meldt medeorganisator Gerbrand Elissen namens De Agterblijvers. ,,Maar ook Peter van Houtum uit Esch verdient een compliment. Hij staat nog niet zo lang in de ton en moest het spits afbijten en de zaal 'opwarmen'."

De Boxtelse club kan dankzij de tonpraatavond een paar honderd euro in de kas van het seniorencarnaval. ,,Het wordt elk jaar moeilijker om zonder sponsors de seniorenmiddag te organiseren. Door elke maandag een kienavond te houden in De Comsche Hoeve en de organisatie van deze avond weten we toch wat financiële middelen te genereren. We doen er alles aan om elk jaar weer een koldershow voor de Boxtelse ouderen op te voeren."

Ook in 2020 nodigt CV De Agterblijvers weer diverse tonpraters uit. Het evenement vindt dan plaats op 24 oktober


Boxtelse kunst vult voormalige schoenenzaak

Waar eens brogues en sneakers in de schappen stonden, prijken 8, 9 en 10 en 15, 16 en 17 november schilderijen en beelden.

In de voormalige schoenenzaak Van der Weide aan de Stationsstraat 24 in Boxtel is die dagen van 12.00 tot 17.00 uur een expositie. De exposanten zijn Berith Moonen, Claudine Brunella, Dolly Moonen, Els van der Weide, Laurentine Smith-Bijnen, Marjan Moonen, Marjo Kluijtmans en Roel Nibourg. De opening van de expositie is vrijdag 8 november tussen 16.00 en 19.00 uur. De toegang is gratis.