Het vernieuwde bestuur van voetbalclub Essche Boys met van links nar rechts: Kees den Ouden, Jur van der Weide, Myrthe Peijnenburg, Bram Schoenmakers, Monique van Wanrooij en Ad Wolfs. (Foto: Gerard Schalkx).
Het vernieuwde bestuur van voetbalclub Essche Boys met van links nar rechts: Kees den Ouden, Jur van der Weide, Myrthe Peijnenburg, Bram Schoenmakers, Monique van Wanrooij en Ad Wolfs. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

NIEUW BESTUUR VOOR VOETBALCLUB

'Jonkies' bepalen nu het beleid bij Essche Boys

RENS VAN DEN ELSEN

Voetbalclub Essche Boys presenteerde vorige week een grotendeels nieuw bestuur tijdens haar jaarlijkse ledenvergadering. Dat klinkt niet bijzonder, echter zijn drie van de zes bestuurders onder de 25 jaar. Dat is juist de doelgroep die over het algemeen niet zo te porren is voor deze functies. Myrthe Peijnenburg (24): ,,Wij weten wat er onder de jeugd speelt, dat is belangrijk voor zo'n club en daarom willen we ook een stem hebben."

Peijnenburg stippelt samen met Jur van der Weide (21) en Bram Schoenmakers (24) en de eveneens nieuwe voorzitter Ad Wolfs (49) en de 'oudgedienden' Monique van Wanrooij (51, secretaris) en Kees den Ouden (48) het beleid uit voor de club. ,,Dat doen we natuurlijk samen met onze leden", geeft Wolfs aan. Hij nam de voorzittershamer over van Wim Kuijs die de Essche voetbalclub vier jaar leidde.

De aanmelding van de drie jonge bestuursleden is volgens Van Wanrooij het gevolg van een beleidskeuze die vijf jaar geleden is ingezet. ,,We zijn toen begonnen met een geheel nieuw bestuur en wilden overstappen naar een roulatiesysteem, waarbij we ieder jaar bestuursleden wilden wisselen. Dat kregen we echter niet voor elkaar. Toen besloten we om dan maar allemaal weer op te stappen, om op die manier de nood aan de man te brengen. Dat wierp haar vruchten af, want dit keer versterkten we ons met drie jongeren."

Wolfs voegt daar aan toe dat er vanuit het bestuur bewust is gezocht naar een goede mix van jong en oud(er).

BALLETJE

De drie jonge bestuursleden voelen zich verantwoordelijk voor het voortbestaan van de lokale voetbalclub. Myrthe: ,,Ik heb hier jaren achter de bar gestaan en werk sinds een tijdje in de financiƫle sector. Daardoor is het balletje bij mij gaan rollen en ben ik gevraagd om het penningmeesterschap op me te nemen."

Voor Jur en Bram is een bestuursfunctie vooral om ervaring op te doen en 'een eer'. Zij bekijken in de komende periode welke taken ze gaan oppakken.

Essche Boys mag dan een jong bestuur hebben, radicale koerswijzigingen staan niet op de planning. Wolfs: ,,Alle commissies draaien steeds beter, dat werkt ook door binnen de club. Er staat echt iets. Daarnaast blijven we ons focussen op de jeugd. Maar dat is niet anders dan bij andere clubs."