Afbeelding
Foto: Hans Verberk

SAMENWERKING ATLETIEKCLUB MARVEL WERPT VRUCHTEN AF

Sparrenbosloop: fraaie impuls uit regio

De Unilux Sparrenbosloop in Boxtel is zondag een mooi hardloopfeest geworden. Met een echte wedstrijd voor de toppers, een prima evenement voor alle prestatielopers en trimmers, en gezelligheid aan de zijlijn, blikt atletiekvereniging Marvel tevreden terug.

Het Boxtelse sportevenement beleefde in bosgebied Sparrenrijk zijn 52e editie en kreeg duidelijk een impuls van de samenwerking die voor deze winter aangegaan is met crosslopen in Vught, 's-Hertogenbosch en Sint-Michielsgestel. De vier crossen vormen nu samen één circuit en dat trekt fanatieke lopers. Er verschenen meer leden van atletiekverenigingen uit de regio aan de start dan in voorgaande jaren, zowel bij de jeugd als bij de senioren.

Bij de mannen leidde dit lange tijd tot een spannend duel tussen Bosschenaar Rob Nijskens, Hans van Loon uit Vught en Marvel-atleet Tony de Groot. Ze liepen twee ronden lang met z'n drietjes vooruit. In de derde en laatste ronde versnelde Nijskens en hij liep onbedreigd naar de winst.

OP DE WEG TERUG

Tony de Groot, vorig jaar winnaar van de elf kilometer lange Sparrenbosloop, eindigde nu als derde. Hij kon daar tevreden mee zijn: ,,Ik heb enkele maanden geen wedstrijden gelopen en ben nu weer op de weg terug. Ik kon toch aardig lang met die snelle mannen mee.''

Achter de snelle lopers trok een groot peloton van recreatieve sporters over het 3.700 meter lang parcours door het bos. In totaal 304 mensen verschenen aan de start van de Sparrenbosloop. Dat betekende een groei van vijftig ten opzichte van vorig jaar. ,,Dat is een mooie sprong'', vond Marvel-voorzitter Martin van der Broek. ,,Het viel me ook op hoe veel recreatieve lopers er weer waren en hoe zij hun eigen gang gingen. Velen liepen niet de volle drie rondes, zoals de wedstrijdatleten, maar deden er één of twee.''

p Door een samenwerking aan te gaan met crosslopen elders in de regio steeg het aantal deelnemers aan de Unilux Sparrenbosloop. Beeld van het startsein in bosgebied Sparrenrijk. (Foto: Hans Verberk).


JUDOCLUB LIEMPDE VERHUIST NAAR SPORTHAL PIUS X

Judoka Roy Meyer bezoekt Liempde

Hij won in augustus nog eremetaal tijdens het wereldkampioenschap judo in Japan. In het hol van de leeuw veroverde Roy Meyer brons in de klasse boven honderd kilogram. En zaterdag 9 is de topjudoka te bewonderen in Pius X. Judoclub Liempde verhuist in dat weekend naar de sporthal aan de Heidonk en organiseert daarom allerlei activiteiten.

Pius X heeft een flinke renovatie achter de rug. Eind augustus 2018 openden de deuren van de vernieuwde sporthal. Onder meer de gymzaal werd in een nieuw jasje gestoken dankzij onder meer vele vrijwilligers en ondersteuning van Wijkorgaan Liempde en Stichting Behoud Gemeenschap Liempde.

,,Wij verhuizen omdat op de nieuwe locatie meer ruimte is om extra activiteiten te ontplooien en omdat het goed is om zoveel mogelijk sportclubs op één plek te huisvesten. Op die manier kunnen we elkaar versterken", zo verklaren voorzitters Ton van Boxtel van Pius X en Bas Raaimakers van Judoclub Liempde. Voorheen ontplooide de vereniging haar activiteiten in de gymzaal van basisschool De Oversteek.

ACTIVITEITEN

In het weekend van 9 en zondag 10 november staan verschillende activiteiten op de rol vanwege de verhuizing naar het nieuwe onderkomen.. Waaronder clinics van judoka Meyer die op zaterdag plaatsvinden vanaf 17.45 uur. Het eerste half uur is bedoeld door judoka's van tien jaar en jonger. Daarna volgt de leeftijd vanaf tien jaar. ,,De huidige nummer 3 van de wereld in zijn klasse is uitgenodigd, omdat hij plezier en zelfontplooiing vooropstelt. Dat past perfect in de visie van onze club", laat de Liempdse judo-vereniging weten.

Het activiteitenweekend begint zaterdag om 11.15 uur met een cursus voor clubscheidsrechters. Om 13.50 uur volgt het toernooi Judo Cup Brabant. Vanaf 17.00 uur is er een buffet. Zondag houdt de vereniging een instaptoernooi voor leden en clubs uit de regio en om 14.00 uur wordt een borrel georganiseerd.


Boxtel

Tuinieren op je balkon

Marie-José Meertens besteedt in een cursus van vier bijeenkomsten in Hobbycentrum Boxtel aan de Baroniestraat in Boxtel aandacht aan tuinieren op een balkon of in een kleine tuin. De bijeenkomsten zijn op woensdag van 09.30 tot 11.30 uur; de eerste keer vindt plaats op 6 november. Op www.hobbycentrumboxtel.nl is meer informatie te vinden en kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de reeks bijeenkomsten.