Het schot van ODC'er Joep van de Meijden op het Trinitas-doel, wordt door de Oisterwijkse keeper weggewerkt. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

OISTERWIJKSE FUSIECLUB HOUDT TRICOLORES IN HET GAREEL

ODC mag blij zijn met remise Trinitas

ODC heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Trinitas, de nieuwe fusieclub uit Oisterwijk. De gasten kwamen na ruim twintig minuten spelen op voorsprong maar vlak voor rust bracht Lex van den Biggelaar de thuisploeg weer langszij. Na de pauze hadden de tricolores aanvankelijk de beste kansen, maar in de slotfase voorkwam doelman Robbie Roelofs met enkele goede reddingen een nederlaag. Al met al mochten de tricolores daarom niet klagen over de remise.

Na de zwaar bevochten overwinning van een week eerder op Zwaluw VFC hoopte ODC die lijn door te kunnen trekken tegen Trinitas. De Oisterwijkers hadden voorafgaand aan het duel twee punten meer dan de mannen van trainer Carlo Vorstenbosch. De gasten vormden voor de pauze de betere ploeg. ODC kwam met name in de beginfase nauwelijks van de eigen helft af. Dat kwam vooral omdat het elftal veel te slordig in de opbouw was. De ballen werden vaak snel weer ingeleverd bij de tegenstander. Trinitas kreeg een paar corners te nemen die steeds gevaarlijk richting het Boxtelse doel draaiden.

In de 22e minuut kwam ODC op achterstand. Max van Dongen kwam namens Trinitas als een duveltje uit een doosje en tikte de bal voorbij doelman Robbie Roelofs. Vlak daarna kreeg ODC uit een corner de kans om langszij te komen maar de inzet van Paul Smulders ging via keeper Ramon Doomen naast. Meteen daarna kreeg Trinitas de kans op 0-2, maar Job Viellevoye verzuimde om te profiteren van onoplettendheid in de Boxtelse defensie.

In een goede aanval na een halfuur spelen, bracht Lex van den Biggelaar vanaf de linkerkant Sjoerd van Lokven in stelling die vervolgens de bal rakelings over het Oisterwijkse doel schoot. In de 37e minuut mocht de thuisploeg een hoekschop nemen. Joep van der Meijden gooide de bal hoog voor het doel op Joep Timmermans. De mee opgekomen verdediger legde met het hoofd terug op Van den Biggelaar die de gelijkmaker binnenwerkte.

ANGST VOOR NEDERLAAG

Na de thee speelde ODC veel meer op de helft van de tegenstander dan in het eerste bedrijf. Het leidde al snel tot een goede kans voor Tijn Boons. Op aangeven van Lennart Sannen schoot hij de bal echter over het doel. De Boxtelaren werden sterker en sterker en een nieuwe treffer hing in de lucht. Na een rush over links ging een schot van Van der Meijden maar net naast. Keeper Doomen moest in de 65e minuut handelend optreden bij een schot van Van den Biggelaar en zag even later een poging van captain Roel van Lokven rakelings naast gaan.

De rood-wit-blauwen hadden de pech dat een kopbal van Timmermans via Doomen en de lat een kwartier voor het einde over ging. Vervolgens leek de angst voor een nieuwe nederlaag de Boxtelse ploeg te beheersen. Er werd nauwelijks nog gevoetbald en in verdedigend opzicht werden rond de zestien diverse overtredingen gemaakt. Trinitas mocht daardoor een paar keer gevaarlijk aanleggen via vrije trappen. Gelukkig stond doelman Roelofs steeds op zijn post; ook toen de Oisterwijkse aanvoerder Peter de Jong in blessuretijd aan zijn verdedigers ontsnapte.

Na zes wedstrijden staat ODC nu met zeven punten op de elfde plaats. Te laag vindt trainer Vorstenbosch in het besef dat de onderlinge verschillen op de ranglijst nog klein zijn. Zondag 3 november gaat ODC in Drunen op bezoek bij RKDVC. De wedstrijd begint een halfuur eerder dan normaal: om 14.00 uur.

VE1: Training Kidsclub        10:00

q Het schot van ODC'er Joep van de Meijden op het Trinitas-doel, wordt door de Oisterwijkse keeper weggewerkt. (Foto: Hans Verberk).

LIEMPDSE SUPPORTERS LATEN HET AFWETEN BIJ DSC, DE SPELERS NIET

DVG pakt drie mooie punten in Kerkdriel

Misschien dat de waarschuwing op de clubsite de DVG-supporters tegenhield om zondag naar Kerkdriel af te reizen om hun vaandelteam aan te moedigen tegen DSC. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden was de thuisploeg in dat opzicht in de meerderheid. Dat had echter geen invloed op het spel: DVG boekte – niet zonder slag of stoot - een verdiende zege: 1-3.

Na een rustig kwartier kwam als vanuit het niets de eerste score op het bord. De opgekomen Sander van de Ven probeerde het van afstand en de keeper van DSC deed niets. De bal verdween in de binnenkant van het zijnet: 0-1. Hierna had DVG nog diverse kansen, maar de stand bleef tot aan de rust ongewijzigd.

Nog voordat alle toeschouwers weer langs de lijn stonden werd in de tweede helft de gelijkmaker aangetekend door Kerkdriel. Een lange bal van achter uit werd goed aangenomen en laag en hard ingeschoten. Rens van den Akker kon hiertegen niets uitrichten.

RUMOERIGER

In de volgende fase had DVG het even moeilijk, het publiek werd rumoeriger en zweepte de thuisploeg op. Een arbitraire beslissing zou achteraf bepalend zijn voor de uitslag. Een voorzet van DVG ging over de verdediging heen en bij een sprint tussen een DSC-verdediger en Tommy van Schijndel werd, in de ogen van de scheidsrechter, in het 16-metergebied een duwfout gemaakt. Liempde mocht, tot ongenoegen van het thuispubliek, een strafschop nemen. Martijn Caarls liet zich niet van de wijs brengen en zette de keeper op het verkeerde been: 1-2.

VASTHOUDEN

Kort voor tijd was er een curieuze situatie. Een ingooi van Liempdenaar Luuk van de Ven werd verhinderd doordat toeschouwers van Kerkdriel aan de zijlijn vasthielden. De scheidsrechter beoordeelde dit als tijdrekken en gaf de ingooi aan DSC.

DVG reageerde niet alert en stond verdedigend niet goed. De bal werd in de Liempdse zestien meter gepompt en het kopduel werd door een DSC-speler gewonnen. Voordat de bal echter in het doel verdween, had de scheidsrechter al gefloten voor een duwfout en bleef het bij 1-2.

De spelers van DSC waren hierdoor aangeslagen en liepen tegen de beslissende 1-3 aan. In de rebound kon Teun Welvaarts de punten veilig stellen.

Door de overige uitslagen blijven de ploegen dicht bij elkaar. De leiders hebben 11 uit 6 en DVG staat keurig negende met 8 uit 5, dus evenveel verliespunten als de koplopers. Met twee opeenvolgende thuiswedstrijden voor de boeg (tegen Baardwijk en TGG) boeg kan een historische score worden geboekt.

DVG-2 speelde thuis gelijk tegen Nulandia (1-1) en behoudt de koppositie maar ziet WEC-2 langszij komen.