Processiepark: geen afvoerputje voor
gemeentewerf


Als bewoner van de wijk Duinendaal ben ik het totaal niet eens met het voorstel van Jan Juffermans (zie Brabants Centrum van 24 oktober) om de twee kunstwerken, te weten de fontein en kiosk die voorheen op de Markt stonden en die bijna niemand voor zijn deur wil, in het processiepark Duinendaal te plaatsen.

Het processiepark heeft een cultuurhistorische waarde en daar horen beide voornoemde kunstwerken niet thuis. Het park kampt nu al met overlast: er wordt binnenkort een picknicktafel verwijderd om die tegen te gaan. Daarom ben ik geen voorstander van een nieuwe hangplek-kiosk in het park, die daarnaast afbreuk doet aan deze plek.

Als een van de werkgroepleden die meedenkt over de ontwikkelingen rond het park zal ik mij dan ook verzetten tegen een dergelijk initiatief als het plaatsen van de eerder aangehaalde kunstwerken.

Zoals ik al schreef heeft het park een cultuurhistorische waarde met zijn kruiswegstaties en die waarde willen we graag in ere houden. Door middel van geveltuintjes die onlangs zijn aangelegd door bewoners willen we juist meer groen in de wijk bevorderen. En tegen een van de woningen aan Duinendaal is onlangs een foto geplaatst die de cultuurhistorie van de wijk Duinendaal weergeeft.

Laat het processiepark geen afvoerputje worden van de gemeentewerf. Want het processiepark heeft voor ons als bewoners net zoveel waarde als kasteelpark Stapelen waar de heer Juffermans minder of geen kunst wil.

        HENDRIE BERTENS