Komend weekeinde wordt in de katholieke kerk naast Allerheiligen ook Allerzielen gevierd. Bij die gelegenheid worden in diverse kerken en op begraafplaatsen de doden van afgelopen jaar herdacht. (Foto: Daisy Renders, 2018).
Komend weekeinde wordt in de katholieke kerk naast Allerheiligen ook Allerzielen gevierd. Bij die gelegenheid worden in diverse kerken en op begraafplaatsen de doden van afgelopen jaar herdacht. (Foto: Daisy Renders, 2018). Foto: Daisy Renders

31e zondag door het jaar • 3 - 9 nov. • 'Vandaag kom Ik bij jou'

HEILIG HART
PAROCHIE


l Pastoraal team. Pastoor G. v. Rossem, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel, telefoonnummer (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk, (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde, 06-47 24 36 47.

l Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via telefoonnummer (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer voor dringende zaken.

l Actie Kerkbalans. De enveloppen voor de actie Kerkbalans kunnen donderdag 7 november tussen 18.00 en 20.00 uur worden opgehaald in het pastoraal centrum, Duinendaal 2.

l Agenda pastoraal centrum. Dinsdag 19.30 geloofsavond ouders communicanten. Donderdag 7 november vergadering parochiebestuur.

l Liturgische kalender. Maandag Carolus Borromeüs, bisschop; woensdag alle heilige verkondigers van het geloof in deze streken; donderdag Willibrord, bisschop, verkondiger van ons geloof, patroon van de Nederlandse kerkprovincie.

l Zondagsliturgie. Op de 31e zondag door het jaar luidt het motto: Vandaag kom Ik bij jou! Mensen zijn gewend om zelf op zoek te gaan, hun eigen weg uit te stippelen, zelf te bepalen hoe hun leven eruit ziet. Deze instelling levert niet altijd geluk op. Vruchtbaarder is het samenspel met anderen, geholpen door een visie, geholpen door de liefde van Boven. Wat gebeurt er wanneer plotseling iemand bij je komt en je uit je comfortzone haalt? Dat gebeurt bij Zacheüs: Jezus staat onder zijn boom en nodigt zichzelf uit. Confronterend. Je moet dan in een 'split second' je toevertrouwen aan degene die je nodigt.

l Allerzielen. Zaterdag wordt Allerzielen gevierd met als motto: Leven in God. Na het feest van Allerheiligen de gedachtenis van Allerzielen, dus van allen die ons in geloof zijn voorafgegaan en nu 'in de hemel' zijn. In een samenleving waar de begrippen hemel en hiernamaals verdampt zijn, belijdt de kerkgemeenschap een 'verder aan de dood'. Gelovigen mogen – God zij dank- aansluiten bij dat diepgewortelde oergevoel dat dood duisternis oproept, dat licht leven betekent. Vandaar de reactie om kaarsjes aan te steken bij rampen, om bloemen neer te leggen, om bijeen te komen en elkaar moed in te zingen. Allerzielen: alom verstaanbaar, en tegelijkertijd een vertrekpunt voor een geloof in een leven verder dan de dood.

l Informatieavond De Walnoot. Woensdag 6 november vindt de jaarlijkse informatieavond plaats voor alle parochianen. De bijeenkomst in gemeenschapshuis De Walnoot (Reginahof) begint om 19.00 met koffie en eindigt om 21.30. Wie vervoer nodig heeft, kan zich melden bij het secretariaat of de koster.

l Gezamenlijke parochieviering. Zondag 10 november is op Willibrordzondag om 10.00 de viering voor de gehele Heilig Hartparochie in de Essche Sint-Willibrorduskerk. Deze zondag vervallen de overige vieringen in de parochie. Eventuele opgegeven misintenties worden afgelezen tijdens deze viering in Esch. Na afloop is er koffie en thee in dorpshuis De Es, tegenover de kerk.

l Praise-avond. Zaterdag 16 november is er in De Serenade (Oude Dijk, Liempde) een praise-avond met de Upside Down Praiseband. De zaal gaat om 19.30 open; gratis toegang.

Sint-Petrus
Boxtel

l Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 Allerzielen: eucharistieviering met Verrijzeniskoor. Voorganger en predikant is pastoor G. van Rossem. Zondag 09.00 stille mis; 10.30 hoogmis. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

l Hoogmis. Het Sint-Petruskoor vertolkt de vaste gezangen van de Deutsche Messe van F. Schubert. Orgelprogramma: Franck, Offertoire en fa majeur; Pasquini, Toccata con lo Scherzo del Cuculo; Guilmant, Adagio; Franck, Sortie.

l Misintenties. ZATERDAG Allerzielen, 19.00 Wil Doyen (jgt); Harrie de Bresser (bijz. intentie); overl. fam. De Haas-Huys; overl. fam. Roelofs-Abbink; Karel Pijnenburg; alle overleden obreras de la cruz; overl. ouders Van de Sande-Mutsaards; ouders Van den Berk-de Bie en ouders Van Stiphout-Konings.

ZONDAG 09.00 Mirjam v. Heerebeek- v.d. Meulengraaf (jgt); overl. ouders Bart en Tonnie v.d. Besselaar- v.d. Velden. 10.30 Anneke v.d. Meijden-v. Zeeland (jgt); Gerard en Engelien Vogels (jgt); Leo Schuurmans (jgt); Annie Aarns-Zijm (mgd); overledenen KBO wijk Oost; fam. Heesbeen- v. Bers; overl. ouders Oerlemans- v. Vleuten; Huub en Hélène Oerlemans-Merkelbach; Jeroen Oerlemans (uit dankbaarheid); ouders De Bresser-Schoenmakers en zoon Lambertus.

MAANDAG 09.00 alle parochianen. 10.30 eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 Ria en Jacques.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

l Misintenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

MEDEDELINGEN

l Overleden. In de parochie overleden Jan van Gestel (90) en Tineke Vlaminckx- v. Dulmen (69). Wij bidden dat zij nu voorgoed mogen delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

l Concert. Zondag verzorgt het Projectkoor Heilige Land Stichting een concert, begeleid door Tommy van Doorn. Aanvang 15.00 uur en het concert is, evenals het programmaboekje met teksten, gratis.

l Collecte Wereldmissiedag. De collecte voor Wereldmissiedag bracht 516,84 euro op.

l Allerzielen. Zaterdag 2 november worden om 19.00 alle overleden gelovigen herdacht tijdens een viering met zang door het Verrijzeniskoor. Bij de nis waar alle kruisjes hangen wordt aan het eind van de viering het gedachtenisprentje uitgereikt met daarop alle namen van de overledenen van het afgelopen jaar. Aansluitend is de mogelijkheid om aan te sluiten bij de lichtjesroute op de begraafplaats Munsel.

l Gebedsdienst kerkhof. Zondag 3 november wordt om 14.00 voor de overledenen een gebedsdienst gehouden op de begraafplaats Munsel. De gebedsvieringen op het Sint-Petruskerkhof en Heilig Hartkerkhof komen te vervallen.

l Concert. Zondag 3 november geeft het Projectkoor Heilig Landstichting om 15.00 een concert rond het thema Allerzielen. De toegang is gratis evenals het programmaboekje met daarin alle teksten. Na afloop van het concert wordt een bijdrage op prijs gesteld.

Sint-Jans Onthoofding
Liempde

ZATERDAG 19.00 Allerzielenviering met pater Hans de Visser als voorganger en predikant. De gezangen worden verzorgd door het Sint-Janskoor. Intenties voor de overleden parochianen in de gemeenschap Liempde van afgelopen jaar.

ZONDAG 09.30 presentatiedienst eerste communie. Pastoor Geertjan van Rossem is voorganger en predikant. De gezangen worden verzorgd door Cantate Domino. Intenties voor Johannes en Catharina v. Alphen-Schoenmakers en zoon Antonius (gef.jgt); Wil en Gon Smits-Smetsers (gef.jgt); Marietje v.d. Broek-Schoemacher (jgt); Frans v. Beers (mgd); Annie de Laat- v. Vught (mgd); Klaas v.d. Wiel (verj); overl. fam. Schellekens-Verhoeven (verj); Frans de Wert en overl. fam. Piet en Jes v.d. Wiel-Meuws; Theo en Henk v.d. Loo.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie met kapelaan Marshal Stanislas als voorganger. Intentie voor het welzijn van de parochianen.

MEDEDELINGEN

l Misintenties 10 november. Deze zondag viert de parochie gezamenlijk om 10.00 Willibrorduszondag in Esch. In de overige kerken vervallen daarom de zondagsvieringen; gelieve hier met het opgeven van misintenties rekening te houden. Al opgegeven misintenties voor 10 november worden in Esch gelezen. Wie een andere datum wenst, dan dit aangeven tijdens de zaterdagochtendopenstelling van de De Ontmoeting.

l De Ontmoeting. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 is het open huis in het contactpunt nabij dienstencentrum De Kloosterhof. Ook kunnen er misintenties à twaalf euro worden opgegeven of in de brievenbus worden gedeponeerd.

Sint-Theresia
Lennisheuvel

ZATERDAG 19.00 Allerzielenviering ter intentie van alle overledenen van afgelopen jaar. Na de viering volgt een lichtjesprocessie naar het kerkhof en worden de graven gezegend.

ZONDAG 10.30 Allerheiligen/Allerzielenviering met medewerking van het Sint-Thersiakoor. Na de viering is de gravenzegening op het kerkhof. Intenties voor Theo v.d. Loo; Annelies v. Brunschot; Riek Mettler-Sterke; Henk Jilesen; Marianne Beeks-Theijs; Cor Witlox-Vissers; Célien v. Hal – v.d. Vinne; Willem Pijnenburg; Toon v.d. Linden; Gerard v.d. Heijden; Leo v. Helvoort; Helena Wagenaars-Schellekens; Riek Oomen- v. Hooft; Marco v.d. Heijden; Toon Willemen; Adrie en Riet v. Houtum; Wil en Rien v. Houtum; Hans Nouwens; Piet Spierings; Ad den Otter; Kees en Christianne Nooren; pastoor Van Dal; bijz. intentie; Koosje v. Zoggel– v.d. Heijden; Jos v.d. Langenberg; Tonny Kruijsen; Cor Kruijssen-Pijnenburg. Daarnaast voor de overledenen van de families Peijnenburg en Kapteijns en de overleden ouders Van Haaren-Veraa; Pijnenburg- v.d. Heijden; Van de Loo-Versteden (jgt. en verj. moeder); Van Helvoort- v.d. de Laar; Van Rumund-Wagenaars; Van der Heijden-Versteijnen; Peijnenburg–Kapteijns; Van der Heijden-Dortmans; Van Oirschot- v. Dal; Van de Ven- v.d. Schoot; Rombouts- v.d. Bosch; Mien en Ties v. Houtum; Brands- v. Roosmalen, dochter Marjet en schoonzoon Marinus de Bresser; Van Heerebeek- v. Hal; Van der Heijden- v. Beljouw.

MEDEDELINGEN

l Agenda. Zaterdag 2 november 19.00 Allerzielenviering ter intentie van alle overledenen van afgelopen jaar. Aansluitend lichtjesprocessie naar het kerkhof en gravenzegening. Zondag 3 november 10.30 Allerheiligen/Allerzielenviering. Aansluitend gravenzegening.

l Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. (0411) 63 34 90 of 06-45 68 25 31; voorzitter contactgroep Chris Snik tel. 06-38 61 62 71.

Sint-Willibrordus
Esch

ZONDAG 10.00 eucharistieviering. Celebrant is kapelaan Marshal met assistentie van diaken Toon Dankers. De zang wordt verzorgd door het gelegenheidskoor. Tijdens deze viering worden er lichtjes ontstoken voor alle overleden gelovigen van het afgelopen jaar. Na afloop worden de graven en urnen op het kerkhof gezegend. Misintenties voor Huub Smeijsters (jgt); Cor v.d. Zanden; Harry v.d. Zanden; Corrie v. Veen-Pijn; Roland Timmermans en zijn oma Riet Bekkers; Giel v.d. Sande; Jan v.d. Aker; Jo v.d. Aa; Jo v.d. Struijk; Wim v. Iersel; Harrie Krekelberg; Harrie Schoones; Piet v. Gerven; Joke v.d. Besselaar; overl. fam. Timmerman; de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met medewerking van het Jozefkoor. Celebrant is pater Leo van der Klaauw.

MEDEDELINGEN

l Willibrordusviering. Zondag 10 november is om 10.00 de jaarlijkse Sint-Willibrordusviering met medewerking van de muziekvereniging, het gilde en het gelegenheidskoor. Alle parochianen zijn ervoor uitgenodigd. Na afloop is er koffie en thee in dorpshuis De Es.

l Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 gedeponeerd worden. Telefonisch doorgeven kan ook via (0411) 60 15 65.

l Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer 60 16 22.


SINT-LAMBERTUS
GEMONDE

VRIJDAG Allerheiligen, 19.00 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor Wim Schellekens; Antoon en Wilhelmina den Otter- Merkx en overl. fam.; Mariet Groenendaal-Schepens (verj); Wil Groenendaal; Adrianus en Cornelia de Vroom-Pijnenborg.

ZATERDAG Allerzielen, 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor overledenen van het afgelopen jaar; levende en overl. gildeleden; overl. fam. Verhagen- v.d. Boogaard; Jan en Sien Troeijen- v.d. Eerden.

DINSDAG 19.00 vespers.

MEDEDELING

l Gravenzegening. Zaterdag en zondag staam op beide begraafplaatsen schalen met wijwater en palmtakken; bezoekers kunnen zelf de graven zegenen. Zondag komt het gilde rond 10.15 bijeen op begraafplaats De Hogert. De gildeleden leggen een bloemetje op het graf van hun overleden broeders en zusters.


PROTESTANTSE
GEMEENTE

ZONDAG 10.00 dienst van Schrift en Tafel geleid door mw. ds. Corrie Terlouw. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er lange Paks; zij vieren hun eigen dienst in De Schakel. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij koffie, thee en limonade.

MEDEDELINGEN

l Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

l Taizéviering. Vrijdag 15 november vindt om 19.00 een oecumenische Taizéviering plaats in de kerk. De cantorij onder leiding van Monique Joosten zorgt met organist Ko Suurmond voor de muzikale begeleiding. Na de viering is er gelegenheid om na te praten met koffie of thee.

l Seniorenmiddag. Vrijdag 1 november wordt vanaf 14.00 een middag gehouden voor 70-plussers.

Boxtel

Willibrordusviering

Bij de Willibrorduskapel in de Boxtelse buurtschap Luissel wordt zondag 10 november om 14.00 uur de jaarlijkse gebedsviering gehouden. Die herinnert aan de sterfdag van de missionaris waar de veldkapel naar is vernoemd: 7 november 739. Pastoor Geertjan van Rossem van de Heilig Hartparochie gaat voor in het gebed en zegent ook de kinderen die bij de plechtigheid aanwezig zijn.