Afbeelding
Foto: DIWL

Jeugdveldrit verruilt Boxtel voor Schijndel

Wielervereniging Schijndel houdt zondag 27 oktober een veldrit voor de jeugd op en rondom de Leemputbaan aan de Leemputtenweg in het dorp. De afgelopen twee jaar werd dit sportieve evenement in Boxtel verreden, toen als onderdeel van het Cyclocrossweekend bij recreatieplas De Langspier. Omdat de accommodatie van de Schijndelse club een uitbreiding heeft gehad, kunnen de wedstrijden zondag in de eigen omgeving plaatsvinden.

Vanaf 11.00 uur staan er zondag zeven wedstrijden op het programma. De allerkleinsten, categorie 1, gaan als eerste van start. Na de pauze, rond 13.00 uur, zijn de ritten van categorie 5 tot en met 7. In totaal doen zo'n 150 jeugdrenners en -rensters mee aan de veldritten. Waaronder ook jeugdrenners uit Boxtel.

Het eigen trainingscomplex van Wielervereniging Schijndel aan de Leemputtenweg heeft een flinke upgrade gehad. Zo werd de bestaande wielerbaan uitgebreid zodat ook in de wintermaanden op de weg getraind kan worden, werd er een clubgebouw gerealiseerd met was- en kleedgelegenheid en kwam er LED-verlichting. Dit jaar werd het veldritparcours uitgebreid met een zandbak. Daarnaast beschikt het complex ook over een grote heuvel.

GRATIS

De Toelen & partners veldrit, zoals deze officieel heet, is zondag gratis toegankelijk voor alle wielerliefhebbers. Parkeren kan op het grote terrein aan de Zwembadweg in de nabijheid van het parcours. In het clubgebouw de Permanence is er mogelijkheid om te douchen en om te kleden.

FOTO ONDER: Vorig jaar nog in Boxtel bij De Langspier, dit keer is de jeugdveldrit weer op eigen bodem in Schijndel. (Foto: Wielervereniging Schijndel).