De winkels van Noud Brok en zijn vrouw Brigitte heten allebei De Slaaphoek en bestaan 25 jaar. Ze zijn niet naast elkaar gevestigd, maar toch is er duidelijk verbinding. (Foto: Jan Hermens).
De winkels van Noud Brok en zijn vrouw Brigitte heten allebei De Slaaphoek en bestaan 25 jaar. Ze zijn niet naast elkaar gevestigd, maar toch is er duidelijk verbinding. (Foto: Jan Hermens). Foto:

DE SLAAPHOEK: BEIDE WINKELS AAN DE BREUKELSESTRAAT VIEREN ZILVEREN JUBILEUM

Verkwikkende nachtrust in sfeervolle slaapkamer

Jan Hermens

Noud Brok en zijn vrouw Brigitte runnen allebei De Slaaphoek aan de Breukelsestraat in Boxtel, al bevindt maar één van beide winkels zich daadwerkelijk op de hoek van de straat. Dat is de cadeau- en decoratieshop. De beddenspeciaalzaak is een paar deuren verderop gevestigd. Ze bestaan allebei 25 jaar.

Noud Brok vertelt: ,,We zijn destijds begonnen met bedtextiel, op Breukelsestraat 11. Na een paar maanden ben ik me toe gaan leggen op bedden en matrassen, in de winkel op nummer 5. De cadeau- en decoratieshop is van Brigitte." Brigitte vult aan: ,,Ik decoreerde de winkel van meet af aan en we merkten dat er vraag was naar de spullen waarmee ik de etalage inrichtte. Zodoende ben ik doorgegaan met de verkoop van cadeau- en decoratieartikelen én bedtextiel."

TECHNIEK

Waar Brigitte creatief is en gevoel heeft voor kleur en stijl, daar houdt Noud van techniek. ,,Slaapsystemen hebben zich enorm ontwikkeld in 25 jaar. Ik beschik sinds vijf jaar over een ligsimulator waarmee ik aan de hand van contourmetingen een matras op iedere klant kan aanpassen. Blessures, postuur, ik houd overal rekening mee. Indien nodig kan ik een slaapsysteem veranderen, tijdelijk of blijvend." Brok legt uit hoe: ,,De toplaag is eenvoudig van de matras te verwijderen. Daaronder bevinden zich zogeheten omega's, ondersteunende elementen. Die bestaan in diverse varianten, sommige stevig, andere wat zachter. Die omega's kan ik verplaatsen of vervangen door een ander exemplaar. Zo ontstaat een uniek ondersteuningsprofiel. De methodiek is ontwikkeld door ProSchlaf, een niet-commerciële organisatie van artsen in Salzburg."

Hij benadrukt het belang van een verkwikkende nachtrust. ,,We brengen zo ongeveer een derde van ons leven slapend door. Tijdens die uren herstellen lichaam en geest zich van alle inspanningen van de dag. Weldadige rust begint bij een goed slaapsysteem."

EEN THUIS

Een woning waarin je op je gemak bent, draagt eveneens bij aan een ontspannen gevoel. Cadeau- en decoratieshop De Slaaphoek, Brigittes winkel, heeft een uitgebreid assortiment aan artikelen die van elk huis een warm thuis maken. Ze vertelt: ,,Ik koop in bij wel dertig leveranciers. Ik zoek vooral naar artikelen die niet elders in Boxtel te krijgen zijn. De collectie wisselt geregeld, waardoor klanten nieuwsgierig blijven. Ik richt elke tafel zelf in, kleur bij kleur."

Het assortiment is niet onder een noemer te vatten. Het is breed en gevarieerd. Vrouwenkleding, handtassen en sieraden, maar ook geurige oliën en kleurrijke kaarsen zijn in de winkel te vinden. Brigitte: ,,Ik kan van mijn vaste klanten behoorlijk inschatten wat ze mooi vinden. De collectie omvat spullen voor ieder budget. Neem het bedtextiel, dat begint bij ongeveer twintig euro en loopt op tot een veelvoud van dat bedrag. Voor ieder wat wils, van betaalbaar maar wel goed, tot zeer luxueus."

Wanneer klanten decoratieadvies wensen, biedt Brigitte hen graag hulp. ,,Als vrienden en kennissen van klanten vragen waar hun mooie spullen vandaan komen, dan is dat uitstekende reclame voor De Slaaphoek."

De komende weken zijn druk voor de enthousiaste onderneemster. ,,De tijd van de kerstpakketten komt eraan en verder natuurlijk Sinterklaas en kerstmis. Het is eerder donker, mensen kruipen op de bank met een kaarsje aan. Sfeer in huis is belangrijk. Met accessoires kun je die creëren. Ik probeer klanten te inspireren. Daar geniet ik van."

BOXTEL

Brigitte houdt van het contact met de klanten, van het telkens weer sfeervol inrichten van de winkel én van Boxtel. ,,Ik ben trots op Boxtel. Dat mag best eens gezegd worden. Ons dorp heeft zoveel moois te bieden. Op deze plek in Breukelen heb ik het uitstekend naar mijn zin."

Het vijfentwintigjarig bestaan van De Slaaphoek gaat niet in stilte voorbij. Brigitte: ,,We houden nog wel acties of iets dergelijks, maar nu nog niet. In ieder geval zorgen we dat ons jubileum voor onze klanten aantrekkelijk is. Door hun vertrouwen komen onze winkels namelijk tot bloei."