De mannen van MEP, onder hen Igor Verboven die hier aan de bal is, toonden zondag veerkracht door een achterstand om te buigen in een gelijkspel. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HOCKEYMANNEN REDDEN ÉÉN PUNT IN SLOTFASE VAN DE WEDSTRIJD

Vrouwen MEP op koers voor een topklassering

De vrouwen van MEP wonnen zondag overtuigend van HOD uit Valkenswaard (3-1). De ploeg van coach Stijn Koesen ligt op koers voor een topklassering die recht geeft op promotie. De mannen blijven progressie maken en sleepten zondag in een zinderende slotfase nog een kostbaar punt uit het vuur tegen nummer drie HOD (3-3).

Het meest tevreden was coach Stijn Koesen zondag over de doelpunten. Het waren echte teamgoals. De ploeg zette vanaf het begin druk en creƫerde een handvol open kansen. Na een kwartier tikte de jarige Lenneke Schellekens de bal binnen na een weergaloze solo van Tedje Koesen, een mooi verjaardagspresentje. Philine Peperkamp scoorde vlak daarna fraai de 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar vlak voor rust pushte HOD een strafcorner hard in de linkerbovenhoek: 2-1.

De Boxtelse hockeysters hadden ook in de tweede helft een duidelijk overwicht. Tedje Koesen scoorde uit een strafcorner de 3-1. Daarna kwamen er nog meer kansen, maar zij sprongen daar slordig mee om. Dat was het enige minpuntje van de middag. Stijn Koesen was al met zijn gedachten bij de volgende wedstrijd. Zondag speelt MEP uit tegen HCAS. Tegen een defensieve ploeg gaat dat geen gemakkelijk potje worden. Afslag in Asten is zondag om 12.45 uur.

ENERVEREND SLOT

Het gelijkspel dat de hockeymannen zondag in de slotfase nog wisten veilig te stellen, gaf bij de spelers het gevoel van een overwinning. Keeper Floris Schellekens hield vooral in de beginfase met enkele fantastische reddingen zijn team op de been. Toch was het MEP dat de score opende. Een strafcorner van Sam Verzijden kwam op een voet van de tegenstander. De daaruit voortvloeiende strafbal benutte hij overtuigend.

Het fysiek sterke HOD zette druk en de tegenstander kwam er maar moeilijk uit. Tot de rust hielden de Boxtelaren de nul. In de tweede helft zette de formatie uit Valkenswaard opnieuw veel druk, maar het was Gijs de Wild die een assist van Sjoerd Verzijden prachtig benutte: 2-0. Vlak daarna kregen de Boxtelse hockeyers een open kans op de 3-0, maar die werd gemist. Het had de genadeklap kunnen betekenen, maar het werd de ommekeer in de wedstrijd. In een strafcornerregen die volgde, boog de ploeg uit Valkenswaard de achterstand om naar 2-3.

Wie dacht dat MEP deze tegenslag niet meer te boven zou komen, had het mis. De Boxtelse ploeg ging koortsachtig op zoek naar de gelijkmaker. Een hoge bal van Sam Verzijden verschafte zijn team de nodige ruimte en lucht. Vlak voor tijd tikte Floris Veldhuis de verdiende 3-3 binnen. Het zich terug knokken na een teleurstelling was misschien wel de grootste winst van de middag.

Zondag 27 oktober mogen de hockeyers het opnieuw opnemen tegen een topdrieploeg. Het Boxtelse team speelt dan uit in Asten tegen HCAS. De wedstrijd begint om 14.45 uur.