Volleybalvrouwen Blox slaan Osse tegenstander van de baan

Na een afwachtende houding in de eerste set tegen Ovoco uit Oss kwam Blox op gang. De Boxtelse volleybalvrouwen boekten zaterdag in sporthal De Braken uiteindelijk een klinkende zege door alle vier de sets te winnen.

Toen de thuisspeelsters eenmaal op dreef waren in de eerste set, was er geen houden meer aan voor de tegenstander. Door een hoge service- en aanvalsdruk van Blox kwam Ovoco niet in haar spel. De aanvalsgolven regen zich aaneen doordat de passing perfect op orde was. Snoeiharde snelle aanvallen op buiten en puik samenspel in het midden leidden tot een grote voorsprong. De set werd eenvoudig binnengeslagen: 25-8.

De tweede set was een kopie van de eerste: Blox dicteerde het spel volledig door snel en explosief uit de hoek te komen en de vrouwen hielden elkaar scherp. Ook nu haalde de thuisploeg de set met gemak naar zich toe: 25-9.

MENSELIJK

Op twee fantastische sets vol enthousiasme en concentratie volgde een iets mindere. Niets menselijks is de vrouwen van Blox vreemd. Het basisniveau van het team was echter op peil waardoor de winst geen moment in gevaar kwam. Halverwege kwam de concentratie weer terug. Beweging en timing leidden daarna tot aantrekkelijke aanvallen in het midden en via de buitenspeelster. Ovoco daarentegen kreeg door afwisselend geplaatste smashes van de Blox-vrouwen geen mogelijkheid tot het opzetten van goede aanvallen. Setwinst 25-16

Bij de start van de vierde set was het concentratieniveau aan Boxtelse zijde een beetje weggezakt, met enkele persoonlijke fouten als gevolg. De speelsters vingen de missers echter op met goede servicebeurten. Halverwege de set keerde de concentratie terug en deden de vrouwen wat van hen kan worden verwacht: ze speelden aantrekkelijk volleybalspel met combinaties en veel beweging zonder bal. Mede dankzij een spectaculaire vliegbal op mid zetten de Boxtelse volleybalsters ook het laatste bedrijf om in winst: 25-18.

Zaterdag 26 oktober speelt de Blox-formatie in Valkenswaard.

FOTO LINKS: De vrouwen van VC Blox sloegen zaterdag thuis de Osse tegenstander Ovoco met speels gemak van de baan. De Boxtelse volleybalsters hebben titelaspiraties en hopen op het kampioenschap in de derde klasse. (Foto: VC Blox).