Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Volop feesten met schlagers en meer...

Het feest kondigde zich zaterdag al laat in de middag aan. Bezoekers gestoken in lederhosen en dirndls fietsten of liepen rond in Boxtel. Allen waren zij op weg naar sporthal De Braken die 's avonds mudvol zat met een bierdrinkende feestmenigte. Het eendaagse Oktoberfest was met ruim duizend bezoekers stijf uitverkocht.

Niemand minder dan de Gebroeders Ko zorgden voor een knallend feestoptreden. Het duo, bestaande uit de broers Ton en Gerard Koopmans uit Geertruidenberg, brak door in 2002 met het nummer 'Ik heb een toeter op mijn waterscooter'. De artiesten vormden een van de hoofdacts tijdens Oktoberfest, dat dit jaar de titel 'Das Megaparty - over de top' droeg.

Naast Beierse en Tiroler schlagers klonken vanaf het begin van de avond zeven uur lang diverse après-skihits. Zo genoten de bezoekers van een Helene Fischer-tribute en traden Party Kryner, Der Joene (Jeroen van Zelst), Dj Crew on Tour en Lucas Reim op. De feestavond werd, net als de eerste twee edities, geopend door de Boxtelse Aggemarvanhuisaf Band.

EERSTE FUST

Luuk Hendriks, een van de organisatoren van het Oktoberfest, stelt dat het evenement zonder problemen is verlopen: ,,De samenwerking met de politie was soepel en vlekkeloos." En, grinnikend: ,,Het eerste houten fust van vijftig liter bier werd aangeslagen door Riky van der Sloot, de oudste én knapste bezoeker van de avond." Van der Sloot is oud-kasteleinse van vroegere café Marktzicht, nu Vollop aan de Boxtelse Markt.

FOTO BOVEN: De Gebroeders Ko bleken een regelrechte hit tijdens Oktoberfest in sporthal De Braken. Het evenement droeg als ondertitel Das Megaparty - over de top. (Foto's: Hans van Doorn).

Met zang van Myrinke van Werkum en Gerlof Trommelen bracht De Aggemarvanhuisaf Band er vanaf zes uur de stemming in.
De pullen bier waren in sporthal De Braken niet aan te slepen tijdens de derde ediite van et Oktoberfest.