...ANNE-MARIE JUNG...
            (Foto: Bart Honingh)
...ANNE-MARIE JUNG... (Foto: Bart Honingh) Foto: Bart Honingh

ANNE-MARIE JUNG IN 'ONE NIGHT ONLY'

Boxtel's Harmonie strikt presentatrice voor concert

Actrice, zangeres en cabaretière Anne-Marie Jung presenteert het musicalconcert One Night Only dat Boxtel's Harmonie zaterdag 16 november op de planken brengt in de aula van het Jacob-Roelandslyceum. De muzikanten kregen het nieuws gisteravond tijdens de repetitie in Muziekhuis Boxtel te horen.

De contacten kwam tot stand via klarinettiste Desiree van Weert. ,,Zo'n negen jaar geleden zag ik Anne-Marie voor het eerst. Zij speelde in de musical Petticoat; een van mijn favorieten destijds. Na de shows maakten we altijd even een praatje en sindsdien hebben we sporadisch contact gehouden."

Boxtel's Harmonie was al een tijd op zoek naar een presentator of presentatrice voor One Night Only. In Boxtel waren al verschillende mensen benaderd, maar allen hadden andere verplichtingen. ,,Ineens dacht ik aan Anne-Marie en heb haar - zonder enige verwachtingen - een bericht gestuurd. Ze zei tot mijn verbazing vrijwel meteen 'ja'. Toen heb ik wel even een vreugdedansje gedaan. We zijn als organisatiecomité erg blij dat ze op 16 november naar Boxtel komt en met ons wil samenwerken", glundert Van Weert.

WARCHILD

De actrice is ambassadeur van Warchild en beklimt samen met twee collega's in januari de bijna 5.900 meter hoge Kilimanjaro in Afrika. Op die manier willen ze geld bijeenbrengen om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. Door toe te zeggen rondom het concert aandacht te besteden aan dit goede doel, besloot Jung kosteloos de presentatie van One Night Only op zich te nemen.

Jung was onder meer te zien in de musical Petticoat. Samen met André van Duin speelde ze in Ja hoor, daar is ie weer en voorts acteerde ze in komische toneelstuk The Play That Goes Wrong. Ook kwam ze solo voor het voetlicht in de voorstellingen De Exoot en RAM. Komend seizoen staat de actrice op het toneel in 'Hendrik Groen, zolang er leven is'. Televisiekijkers kennen Jung onder andere van 'Foute Vriendinnen' en haar deelname aan Wie is de mol? in 2012.


Kort Nieuws

Dükerskoor

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat klinkt maandag 28 oktober het repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt daarvoor tekstbundels uit. De meezingavond begint om 20.00 uur. De toegang is als gewoonlijk gratis.


Boxtheater geeft workshop voor nieuwe gastspelers

Boxtheater is voor de nieuwe productie van 2020 op zoek naar extra gastspelers. Speciaal voor hen is er een workshop om het spelen op locatie onder de knie te krijgen.

Terwijl de voorbereidingen voor het stuk van volgend jaar in volle gang zijn, is de organisatie ook bezig om nieuwe mensen te werven om als gastspeler mee te doen. Zij zoekt creatieve spelers die een passie hebben voor locatietheater, samen met anderen hun grenzen op durven zoeken en lef heeft. Om de geïnteresseerden beter te leren kennen is op maandag 11 november van 20.00 tot 22.00 uur een prikkelende workshop.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mailadres info@boxtheater.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.boxtheater.nl.

VVV-gids voert wandelaars mee op Molenroute

De VVV-wandeling die elke laatste zondag van de maand wordt gehouden in Boxtel volgt zondag 27 okober de zogeheten Molenroute. De gids vertrekt om 11.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Markt 36.

De Molenroute is 2,3 kilometer lang. In ongeveer anderhalf uur maken deelnemers kennis met de vroegere economische bedrijvigheid die zich rond de Dommel afspeelde. Met deze rivier staat Boxtel al heel vroeg in verbinding met belangrijke steden. Wandelaars die meelopen zullen plekjes ontdekken die zij nog nooit zagen, belooft de gids. Belangstellenden die zondagochtend mee op pad willen, kunnen zich aanmelden via de telefoonnummers (0411) 68 54 43 en 06-22 56 20 01 of via e-mail: info@vvvboxtel.nl. Deelname kost twee euro per persoon.