Romeins glas onder loep bij Heemkunde

Joop van der Groen heeft een passie voor Romeins glas. Op uitnodiging van Heemkunde Boxtel geeft hij hier hedenavond, donderdag 24 oktober een lezing over in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat.

De interesse in Romeins glas is groot bij Van der Groen. Sinds hij er in 2003 een expositie over bezocht in het Allard Pierson Museum in Amsterdam, is hij verknocht aan dit glaswerk. Sindsdien breidt hij zijn collectie jaarlijks uit met acht à negen glazen objecten uit de Romeinse tijd. Hij bezoekt daarvoor fairs in heel Europa, speurt het internet af en volgt veilingen. De lezing van Van der Groen start om 20.00 uur, de entree is gratis.


Bahá'í-viering bij Gemondenaar Willem Marcelis

Willem Marcelis en Eline Hermans houden maandag 28 oktober vanaf 19.30 uur een bijeenkomst in de woning van Marcelis, Laan ten Habraken 52 in Gemonde. Ze vieren dat de Bab, de voorloper van de grondlegger van het Bahá'í-geloof, tweehonderd jaar geleden het levenslicht zag.

Geïnteresseerden zijn welkom om de viering mee te maken. Het Bahá'í-geloof is een monotheïstische religie met wortels in Iran. Bahá'u'llah is de stichter. De religie gaat uit van een onderliggende eenheid tussen de grote wereldgodsdiensten. Marcelis en Hermans verzoeken belangstellenden zich aan te melden via telefoonnummers 06-43 58 66 28, 073-551 20 33 of e-mailadres wa.marcelis@t-mobilethuis.nl.


Bijeenkomst vervalt

De Adviesraad Sociaal Domein had het plan woensdag 30 oktober in gemeenschapshuis De Walnoot een bijeenkomst rond het thema gezond ouder worden te houden, met een aantal gastsprekers. Die avond gaat echter niet door wegens gebrek aan belangstelling.

Alzheimercafé

Alzheimercafé 't Groene Woud verzorgt maandag 28 oktober een lezing met als thema: Ik raak mijn maatje kwijt. De presentatie is in zaal De Nachtegaal aan de Boxtelseweg 15 in Schijndel. Het programma begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Gastspreker is psycho-gerontoloog Irene Smoor. Zij legt uit dat dementie niet alleen ingrijpend is voor de mensen die ziek zijn, maar ook voor hun omgeving.