Afbeelding
Foto:

DESMOND EN ANNABEL WINNEN EREMETAAL

Liempdse judojeugd verovert plakken in regionale titelstrijd

Desmond Tops en Annabel Loman van Judoclub Liempde hebben zondag respectievelijk zilver en brons gewonnen tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen in Gilze. Desmond kwam uit in de klasse onder twaalf jaar en boven 50 kilogram. Annabel eindigde als derde, ook de competitie onder twaalf, maar in de gewichtsklasse tot 32 kilo.

Voor Desmond was het zijn eerste officiële toernooi van de Judobond Nederland (JBN). Hij ging voortvarend te werk tijdens zijn eerste partij, maar de tegenstander (die later kampioen werd) draaide de overnames van de Liempdse judoka om in zijn voordeel; een knappe actie van zijn opponent. In zijn tweede wedstrijd bleek Desmond meer succesvol. Zijn overname stuurde hij nu goed aan en kreeg een wazari voor zijn worp. Hij wist die voorsprong vast te houden tot aan het einde van de wedstrijd.

Het derde en tevens laatste treffen begon Desmond alweer snel met een wazari. Zijn tegenstander kreeg in de dat duel ook nog een straf voor onnodig buiten de mat lopen. In de slotfase maakte de tegenspeler toch een wazari, maar dankzij de eerder opgelopen straf, werd Desmond alsnog als winnaar aangewezen. Het bleek een spannende competitie met judoka's die erg aan elkaar gewaagd waren, wat de zilveren prestatie van de Liempdse judoka extra glans gaf.

VOETVEEG

Annabel zat op haar beurt in een poule van acht deelnemers. De groep werd in tweeën gesplitst en een kruisfinale moest bepalen wie het goud zou veroveren. De Liempdse ging fel van start en verraste de tegenstander met een voetveeg, oftewel een deashi barai. Daar kreeg ze een wazari voor. Annabel nam haar tegenstander direct in een houdgreep en won de wedstrijd daardoor op ippon.

De tweede wedstrijd won Annabel ook door via een mooie overname een wazari te scoren. De derde wedstrijd van haar poule verloor ze op een shido (straf) voor onnodig van de mat af lopen. Desalniettemin plaatste de judoka zich voor de kruisfinale en een podiumplaats was al zeker. In die eindstrijd kreeg Annabel te maken met een veel grotere tegenstander. Tijdens deze spannendste wedstrijd van de dag, ging het ging op. Beide judoka's vielen regelmatig aan. Maar door een beslissing van de scheidsrechter vond Annabel haar Waterloo. Toch kon ze met een glimmende bronzen plak terugreizen naar Liempde.

BOVENSTE FOTO: Desmond Tops (links) van Judoclub Liempde moest het goud aan iemand anders laten, maar presteerde in zijn eerste bondstoernooi op puike wijze door tweede te worden.


JEUGD VERMAAKT ZICH IN MOLENWIJK

Speelse kennismaking met tennis bij De Merletten

Een flink aantal belangstellenden heeft zondagmorgen kennisgemaakt met tennis. De Boxtelse vereniging LTV De Merletten bood geïnteresseerden een gratis trainingsdagje. Vooral de jeugd was goed vertegenwoordigd op het clubcomplex in park Molenwijk.

Ondanks de matige weersvoorspellingen bleef het droog en kon er op verschillende banen van het clubcomplex in Molenwijk op speelse wijze een balletje worden geslagen. Dat gebeurde onder deskundige leiding van tennistrainers Pascal de Jager en Daan Brouwer van LTV De Merletten.

MERLETTEN

De jeugd ging aan de slag met bal- en slagvaardigheid. De oefensessie werd afgesloten met allerlei technische spelletjes, maar ook werden er oefeningen gegeven waaraan spelinzicht te pas kwam. De senioren mochten 'proeven' hoe het is om met rode (trainings)ballen te spelen en oefenden vervolgens hun forehand, backhand en service.

De jeugdcommissie van De Merletten zorgde ondertussen voor allerlei versnaperingen en na afloop een flesje Merletten-water, diploma en sleutelhanger voor de jongeren. Enthousiast geraakte deelnemers konden zich met korting als lid aanmelden.

FOTO ONDER: Op speelse wijze kreeg onder meer de jeugd op zondag tennisoefeningen aangeboden bij LTV De Merletten in park Molenwijk. (Foto: eigen collectie).

Annabel Loman (in blauw jack) nam het brons mee naar Liempde. In een sterke groep werd ze derde. (Foto's: Judoclub Liempde).
Afbeelding