Pantomimespeler Van Geffen nog 'einmal' op bühne

De voorstelling 'Noch einmal' van pantomimespeler Cor van Geffen is donderdag 31 oktober om 20.15 uur te zien in Podium Boxtel. Hij staat hiermee voor het laatst in het theater.

De in Boxtel geboren en getogen Van Geffen omschrijft zichzelf als 'beeldend en uitbeeldend kunstenaar'. In de hoogtijdagen van de pantomime was de artistieke Boxtelaar regelmatig te zien in televisieprogramma's. Met violist Theo Olof stond hij in koninklijk theater Carré.

CLOWNESK

Zijn optreden bestaat uit acts waarmee Van Geffen eerder in het theater stond. Hij laat ook enkele nieuwe nummers zien die bol staan van clowneske elementen. De Boxtelaar speelde vroeger nauwelijks in zijn eigen dorp, want er was geen theater. Nu maakt het dat gemis goed.

Aan de voorstelling wordt meegewerkt door spreekstalmeester Mark de Laat en muzikanten Jos de Wilde en Peter van den Hurk. Kaarten kosten zestien euro en zijn verkrijgbaar op www.podiumboxtel.nl en bij verkooppunten Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat).


Kunstlicht99: eerst op zwart, nu is er Licht

Het is de voorbije maanden stil geweest rondom de Boxtelse kunstenaarsvereniging Kunstlicht99. Dit terwijl de club alweer twintig jaar bestaat. ,,Geen locatie, geen exposities, het beeld op zwart", aldus de vereniging. Daar komt binnenkort verandering in.

De gloednieuwe expositie Licht vindt plaats in het kader van het vierde lustrum van Kunstlicht99. De club moest noodgedwongen vertrekken van haar locatie aan de Prins Hendrikstraat, die zij tot 1 december 2018 voor een symbolisch bedrag huurde.

De kunstenaars hebben nu een locatie gevonden voor de naderende expositie aan de Clarissenstraat 35, waar voorheen bloemisterij Van den Braak zat. Licht vindt plaats op 9, 10, 15, 16 en 17 november tussen 18.00 en 22.00 uur.