LSV BOEKT THUIS KNAPPE ZEGE OP DVS

Koploper heeft niks te zeggen in Lennisheuvel

De koploper van de vijfde klasse, DVS uit Aalst kwam zondag van een koude kermis thuis. De ploeg verloor in Lennisheuvel met 3-1 van thuisploeg LSV.

De wedstrijd begon rommelig. Hier en daar ontstonden enkele kleine kansen voor beide teams en tegelijkertijd kwam LSV regelmatig onder druk te staan. Maar daar voetbalde de thuisploeg zich goed onder uit.

Desalniettemin kwamen de gasten in de twintigste minuut op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later kreeg het Lennisheuvelse team een grote kans op de gelijkmaker, maar Bart Dammers wist niet te scoren. De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer zonder serieuze kansen.

LSV kwam sterk uit de kleedkamer en werd daarvoor in de 54e minuut beloond. Jarne van der Heijden maakte een knappe actie op de flank en legde de bal terug op Dammers, die vervolgens zijn tegenstander uitkapte en de bal binnen schoot. De gastheren drukten steeds meer door en kwamen in de 71e minuut ook verdiend op een 2-1 voorsprong. Abdel Malik Yachou legde de bal terug op opnieuw Dammers, die verwoestend uithaalde.

RODE KAARTEN

Nog geen vijf minuten later gooiden de gastheren de wedstrijd definitief in het slot. Dammers werd met een lange bal van achteruit de diepte in gestuurd en won het duel met zijn directe tegenstander overtuigend, om vervolgens de uitkomende keeper te omspelen en de bal breed te leggen op Mateusz Barabasz. Die hield het hoofd koel en schoot de bal netjes binnen. Na de 3-1 lieten de spelers van DVS zich gaan: de scheids deelde twee rode kaarten uit, waardoor LSV de wedstrijd met gemak uitspeelde.

Zondag 27 oktober wacht opnieuw een koploper. Pusphaira staat door het verlies van DVS nu bovenaan. Aftrap in Eindhoven is om 14.30 uur.

Boxtel nadert bovenste plekken vierde klasse

De bovenste plekken van de vierde klasse komen in zicht voor RKSV Boxtel. De ploeg won zondag voor de derde keer op rij. Ditmaal was WEC uit Wijbosch het 'slachtoffer'. De gastheren werden in eigen huis met 0-2 verslagen door de Boxtelaren. En zagen ook de temperamentvolle Boxtelse aanwinst Raul debuteren...

Op voorhand zeiden de Wijbossche supporters al dat hun ploeg voornamelijk moeite heeft met scoren, wat later in de wedstrijd ook zou blijken. Met druk zetten had de thuisclub echter geen problemen: in de eerste vijf minuten kreeg de Munselploeg al twee corners tegen. Overigens, zonder dat dit tot kansen leidde. In een verder tamme openingsfase ontstond na een half uur een curieus moment toen Tom van Rijswijk vanaf een dertig meter een zondagsschot produceerde. De bal spatte uiteindelijk, met wat hulp van de keeper, op de lat uiteen.

Nog voor rust kwam Boxtel alsnog op voorsprong. Jesse van Homelen nam een korte corner op een medespeler en kreeg de bal teruggekaatst. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal in de korte hoek binnen: 0-1. Met deze tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de rust.

GOUDEN WISSEL

Nadat de wedstrijd nog maar enkele minuten was herstart, moest Haike van Heesch licht geblesseerd het veld verlaten. Zijn plek op het veld werd ingenomen door Robin van de Laak. Het bleek een gouden wissel. Enkele momenten later ging Van Homelen er op links vandoor met de bal, die hij vervolgens in de loop meegaf aan ploeggenoot Lars van Hamond. Deze worstelde zich langs zijn directe tegenstander en kwam tot de achterlijn. Hij wist de bal voor te krijgen op... Van de Laak. Vanuit een lastige positie joeg hij de bal tegen de touwen: 0-2. Alle hens aan dek voor WEC dus.

In de slotfase mocht nog de Zuid-Europese aanwinst Raúl Gomez Sanchez zijn debuut maken op de plaats van Stefan Persoons. Het scheelde niet veel of hij had al weer snel geblesseerd af kunnen haken na een forse tackle. De scheidsrechter hield zijn fluit echter op zak. Gomez Sanchez nam wraak door ook een overtreding te begaan waarvoor makkelijk de rode kaart kon worden getrokken; het bleef bij geel.

WEC begon daarna aan haar slotoffensief en drong Boxtel terug op eigen helft. De gasten hielden echter voet bij stuk en konden het doel wederom schoon houden.