Inzet en passie tijdens aantrekkelijk spel: DVG en FC Engelen hielden elkaar in evenwicht in sportpark De Roode Bleek. (Foto: Toon van Ruremonde). Foto: Toon van Ruremonde

DVG DEELT DE PUNTEN MET FC ENGELEN IN SPORTIEF DUEL

Attractieve remise in De Roode Bleek

De puntendeling tussen DVG en FC Engelen was zondag terecht. Beide teams hadden kansen op de volle winst, maar het werd 2-2. Tijdens de aantrekkelijke en sportieve wedstrijd lieten de twee ploegen veel energie en inzet zien. Ook de scheidsrechter was in vorm...

Een van de eerste hoekschoppen van DVG leverde al meteen een doelpunt op. De bal werd weggewerkt door de verdediging, maar meteen weer ingebracht door een Liempdse voetballer. De keeper van FC Engelen kwam ver zijn doel uit en verloor de grip op de bal. In de rebound was Bas van Houtum alert en zijn 'schotje' bleek voldoende om zijn team op voorsprong te zetten. Kort daarna volgde bijna de 2-0, maar de poging van Teun Welvaarts belandde net naast het doel.

De rood-gelen raakten daarna de grip op de wedstrijd echter kwijt: de bezoekers kwamen beter in vorm. Een rollertje, dat misschien langs het Liempdse doel ging, werd door Rens van den Akker gepromoveerd tot een hoekschop. De voorzet werd voor het doel de lucht in gekopt. Na een paar aanrakingen was een voetje van een Engelen-speler voldoende om de gelijkmaker aan te tekenen.

De tegenstander van DVG zocht vervolgens naar de voorsprong en had daar voor rust nog een paar grote kansen op. Een vrije schietkans ging ruim voorlangs en een afstandsschot spetterde uiteen op de lat. De Liempdenaren kregen een kleine kans na een verre ingooi die werd verlengd: het schot van Bas Smulders werd door de verdediging geblokt. Kort voor de pauze schoot een bezoeker opnieuw van grote afstand, maar opnieuw op de lat.

KUNSTSTUKJE

Na rust raakte ook Van Houtum het aluminium: zijn inzet stuiterde via de onderkant van het lat voor de doelmond weg. De ingebrachte Twan van den Broek was dicht bij een treffer, maar zijn schot was net te hoog. Met nog zo'n dertig minuten te gaan kwam FC Engelen toch op voorsprong. Eerst was er een lobje over de Liempdse verdedigers en met een tweede kunststukje werd Van den Akker verrast. Lang kon de uitploeg er niet van genieten: na drie minuten kwam de Liempdse formatie weer op gelijke hoogte. Van den Broek werd diep gestuurd waarna hij zijn schuiver knap in de hoek kon plaatsen.

Zondag 27 oktober mag DVG tegen Kerkdriel proberen de volle buit te pakken. De wedstrijd tegen DSC begint om 14.30 uur.

Ollandia te sterk voor Irene in derby

De derby tussen Irene en Ollandia in sportpark De Laat in Gemonde werd zondag een prooi voor de bezoekers. Die scoorden al hun doelpunten in de tweede helft. De gastheren maakten in de eerste helft een glaszuiver doelpunt. De vlag van de Ollandse grensrechter voorkwam echter dat dit op het scorebord werd bijgeschreven...

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat beide teams vol voor de winst gingen. Ollandia had in de eerste helft meer balbezit en was veel op de helft van Irene te vinden, maar de thuisploeg kwam er regelmatig met goed combinatievoetbal uit.

Een domper voor Irene was dat aanvoerder Bart Bressers al na vijftien minuten met een op het oog vervelende knieblessure het veld moest verlaten. Irene moest hiervan even herstellen en dat bood Ollandia enkele goede kansen die echter niet werden omgezet in doelpunten. Dat was ook te danken aan goede optredens van de Gemondse defensie en keeper Roy Versantvoort.

De duels waren op het scherpst van de snede, maar de scheidsrechter liet veel toe. Zo leek de eerste helft op 0-0 uit te draaien. Totdat Irene een paar minuten voor rust via een goede aanval op rechts keurig door Owen van Lith bij de tweede paal werd ingekopt. Tot ieders verbazing vlagde de grensrechter van Ollandia voor buitenspel en de scheidsrechter nam diens advies over.

PECH: GEEN PENALTY

Vanaf de aftrap in de tweede helft was het team uit Gemonde niet bij de les en kreeg het geen vat op de goede Ollandse rechtsbuiten, Stefan Erven. In de vijftigste minuut zette hij met een steekbal zijn broer Robert vrij voor de keeper die eenvoudig voor de 0-1 aantekende. Nog geen minuut later kon dezelfde Erven opnieuw scoren door een voorzet ongehinderd in te koppen.

Irene zat niet bij de pakken neer en was op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kon kleine kansen niet benutten. Het had ook de pech dat de scheidsrechter een overtreding op Van Lith in het zestienmetergebied wegwuifde waar een penalty terecht was geweest.

Een paar minuten voor tijd scoorde Ollandia nog de 0-3. Steven van Dijke schoot met een volley een voorzet vanaf rechts prachtig tegen de touwen. staat Irene staat na vier wedstrijden op slechts één punt. Zondag 27 oktober speelt de formatie om 14.30 uur uit tegen FC Uden.

De scherpe duels om de bal in sportpark De Laat, onder meer door Levi van Rooij (links), konden niet voorkomen dat Irene met 0-3 onderuit tegen Ollandia. (Foto: Hans Verberk).