BOXTELAREN VERSLAAN MET 4-2 VFC ZWALUW UIT VUGHT

Eindelijk weer een zege voor ODC

Na drie nederlagen op rij heeft ODC eindelijk weer eens gewonnen. In een hectisch en bij vlagen onvriendelijk duel werd zondag Zwaluw VFC uit Vught met 4-2 verslagen na een 1-1 ruststand. Voor zijn thuispubliek was Joep van der Meijden de grote man met twee treffers en een assist. De andere Boxtelse treffers kwamen op naam van Lex van den Biggelaar en Sjoerd van Lokven. Door de zege is ODC geklommen naar de negende plaats op de ranglijst met zes punten uit vijf wedstrijden.

Na de verliesreeks van de voorbije weken, was alles eraan gelegen voor de Boxtelse thuisploeg om te winnen van Zwaluw VFC. De Vughtenaren waren de competitie een stuk beter gestart dan ODC en hadden voorafgaand aan de wedstrijd vijf punten meer. Trainer Carlo Vorstenbosch had ondanks de verliespartij van vorige week tegen DSC het vertrouwen gegeven aan dezelfde elf basisspelers.

ODC begon sterk aan de wedstrijd. Nadat een bekeken lob van Just van Wijk in de twaalfde minuut tot corner verwerkt moest worden, werd in de vijftiende minuut alsnog geprofiteerd van het geklungel in de Vughtse defensie. Van den Biggelaar pikte de bal rond de middenlijn op, passeerde een paar tegenstanders en hield oog in oog met doelman Niels Mulders het hoofd koel: 1-0.

Zwaluw VFC ging direct in de achtervolging. Een voorzet vanaf rechts werd door Tommy Kreté op een haar na gemist waardoor keeper Robbie Roelofs kon ingrijpen. In de 21e minuut werd het gelijk. De ODC-defensie zag er allesbehalve solide uit en Martin de Laat profiteerde daar namens de gasten optimaal van.

De bezoekers bleven het laatste deel van de eerste helft dreigend. De Boxtelse verdediging had het vooral lastig met de rappe Julius Emmanuel die vanaf links steeds voor gevaar zorgde. Ook ODC kreeg in die fase een paar goede mogelijkheden maar Van der Meijden en Van Lokven kregen de bal in de eindfase van de aanval niet goed onder controle.

BLUNDEREN

ODC begon sterk aan de tweede helft. In de 52e minuut leidde dat tot een nieuwe Boxtelse voorsprong toen Van der Meijden een goedlopende aanval knap afrondde: 2-1. Vrijwel meteen was het bijna opnieuw gelijk. De Boxtelse verdediging stond achterin opnieuw te blunderen en mocht van geluk spreken dat De Laat dit niet afstrafte: hij schoot de bal via de paal langs het doel.

In de 57e minuut ontstond een opstootje toen Emmanuel zijn tweede gele kaart kreeg nadat de Vughtse speler wraak wilde nemen voor een overtreding. Toen de gemoederen waren waren bedaard, had Zwaluw VFC een man minder. De Boxtelaren probeerden de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Bijna lukte dat Stijn Smulders een vrije trap van Van den Biggelaar via de lat over de goal kopte.

De 3-1 viel alsnog toen Van der Meijden via de linkerflank op snelheid ervandoor ging en Van Lokven bediende die via de onderkant van de lat raak schoot: 3-1. Niet veel later viel de 4-1. Uitblinker Van der Meijden tekende voor die treffer na een een-tweetje met Aerd van Brunschot.

In de slotfase leek het nog even spannend te worden. Zwaluw-speler De Laat schoot van ver een vrije trap binnen (4-2) toen de ODC-defensie weer niet alert was. Daar bleef het echter bij en de Boxtelse formatie hield de drie punten in eigen huis.

Zondag 27 oktober speelt ODC opnieuw thuis tegen Trinitas, de Oisterwijkse fusieclub waarin dit jaar RKSV Oisterwijk, RKSV Taxandria en SV Nevelo opgingen.

FOTO BOVEN: Roel van Lokven aan de bal voor ODC. De Boxtelse derdeklasser won van VFC Zwaluw uit Vught. (Foto: Hans Verberk).