Afbeelding
Foto:

VERSLAGGEVER LINDA VAN DE WIEL DANST TIJDENS DENZIZ WITH THE STARS

'Ik. Heb. Zoveel. Zin. Om. Te. Dansen!'

Stiekem wilde ze altijd al meedoen aan Denziz with the Stars. Maar toen Marion Veenstra, eigenaresse van partycentre Denziz, correspondent Linda van de Wiel belde met 'De Vraag', wilde ze er toch even over nadenken. Want iets stiekem wensen is wat anders dan het daadwerkelijk doen. Ze vroeg daarom bedenktijd. Marion gaf haar drie dagen, ze bleek er uiteindelijk één nodig te hebben. Linda, haar danspartner Marvin en acht andere koppels strijden om de titel van het beste dansduo van Boxtel...

LINDA VAN DE WIEL

Na een lange nacht woelen in bed, wist ik, Linda van de Wiel, dat er maar één mogelijk antwoord was: 'Ja ik wil.' En dus appte ik al de volgende ochtend bevestigend op de vraag van Marion Veenstra of ik mee wilde doen aan Denziz with the Starts. Om vervolgens proberen mijn mond te houden, want via Brabants Centrum en Facebook werd bekend gemaakt wie mee gingen doen aan Denziz with the Stars.

Natuurlijk lukte het me niet mijn onverholen enthousiasme te temperen; een aantal mensen raadde al dat ook ik als zogenaamd Bekende Boxtelaar ga deelnemen aan Boxtels meest toonaangevende (toch?) danswedstrijd.

'WAT BEN IK NERVEUS'

Vrijdag was het eerste samenzijn met alle deelnemers en de zogenaamde professionals aan wie wij zijn gekoppeld. Samen met mede-bekende Boxtelaren Martin Heijmans (Modecentrum Frans Theelen), Johan van de Loo (The Red River Band), Danny van Roij (Echdweil), José Gerrits (Lingerie Per Tutti), Nonja Vanhout (Geen Drank, Geen Klank) én Marloes van Loon-Bekx (De Knokkers) zit ik dan wat onwennig te schuifelen op een barkruk bij Denziz. Deze avond krijgen we te horen wie onze danspartners zijn en welke dans we opvoeren op zaterdag 25 januari.

Bas Geurts (Schoenmakerij Bas) en Daniël Hoenselaars (Daniël's Gym) kunnen er niet bij zijn. Zij worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Hoe het met de anderen zit, kan ik niet precies inschatten. Maar, oh wat ben ik nerveus. Voorzichtig kijk ik naar de professionele dansers. Met een van hen ga ik de komende maanden trainen als een malle. Ik ben ook zeer benieuwd naar de dans die we moeten opvoeren.

'DE ALLERLEUKSTE DANS'

Lang worden we niet in spanning gehouden. Mijn partner is 'Marvin'. Ik weet niet wie hij is en vraag het stiekem aan Marion. Ze wijst naar een tweetal professioneel uitziende dansers. Natuurlijk spreek ik de verkeerde aan: 'Ben jij Marvin?', klinkt het bibberig uit mijn mond.

Nee dus, Marvin staat naast de jongen die ik aanspreek. Wat een schlemiel kan ik zijn. Maar ik heb niet lang de tijd me hier druk om te maken. Want kort daarna mogen we uit een bak een briefje trekken waarop de dans staat. Ik mag als eerste. Het is de salsa. 'Ik heb de aller-, allerleukste dans', denk ik meteen. Om meteen daarna te denken: 'Hoe gaat de salsa eigenlijk?' Ook de anderen trekken een briefje: de quickstep, de Engelse wals, de rumba. Zomaar wat dansen die de revue passeren.

ENTHOUSIAST EN HYPER

Als ik met danspartner Marvin in gesprek raak, blijken we iets gemeen te hebben. Want we zijn allebei enthousiast en hyper. En beter nog: allebei hebben we ontzettend veel zin in Denziz with the Stars.

Als ik tussen ons beider woordenstromen om me heen kijk, zie ik ook de anderen druk in gesprek met elkaar. De onwennigheid zakt, nu we elkaar allemaal kennen en weten welke dans we moeten oefenen.

Johan geeft aan blij te zijn met danspartner Femke Sue. Danny, gezegend met danservaring vanwege zijn danslessen bij Denziz, danst met Rieneke. ,,We kennen elkaar al jaren. Bovendien is haar zus mijn voormalig danspartner, dus ik heb er zin in", vertelt hij.

Marloes kan ook niet wachten het podium te betreden met professional Daniël: ,,Ik ben vorig jaar al genomineerd. Maar ik was destijds herstellende van een beenbreuk. Toen Marion me dit jaar opnieuw belde, twijfelde ik geen moment. Natuurlijk doe ik mee!"

Nonja heeft met danspartner Tim een vrije keuze in de dansstijl ballroom. ,,Hoe we het uitvoeren, weet ik nog niet. Maar het komt zeker goed", lacht ze. José heeft geen ervaring, maar gaat vol vertrouwen aan de slag. Met Lambert als professional aan haar zijde moet dit goed komen. Martin was verrast met de vraag of hij wilde meedoen. ,,Ik moest er ook echt over nadenken, want ik heb geen danservaring. Maar ik ga ervoor. Of ik het spannend vind? Echt wel!"

Ik ben dus niet de enige met bibberende benen. De komende weken ga ik eerst maar eens kijken wat van mijn lessen bij Dansschool Els & Kees is blijven hangen. Zeker en vast wordt het een bijzondere periode. En, oh ja: Ik. Heb. Zoveel. Zin. In. Dansen!

FOTO BOVEN: Denziz with the Stars barst los. De deelnemers van links naar rechts: Lambert van Achter, Femke Sue van Braght, Daniël van de Broek, Marvin Tersluijsen, Tim van Haaren, Rieneke van de Wal, Joelle Saris en Silvia van Nistelrooij. (Foto: Albert Stolwijk).



ORGANISATIE BETREKT LOKALE BEDRIJVEN BIJ DORPSSPEL

Teams Bokselse Kwis al begonnen...

De zestig teams die dit jaar meedoen aan de Bokselse Kwis, zijn nu al van start gegaan met het evenement, dat zelf pas zaterdag 2 november plaatsvindt. De organisatie van het vragenspel heeft namelijk alvast een aantal aanwijzingen neergelegd bij de lokale bedrijven die de dorpsquiz een warm hart toedragen.

De opdracht aan alle teams is eenvoudig. Breng een bezoek aan de tien in dit artikel genoemde organisaties die de Bokselse Kwis ondersteunen en vraag of er op dat adres een aanwijzing is. Niet op alle adressen is het raak; voor elk team zijn drie aanwijzingen beschikbaar. Om ze alle drie te vinden, moeten deelnemers misschien wel alle sponsors langs...

OPENINGSTIJDEN

De quizmakers Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens benadrukken dat de aanwijzingen belangrijk zijn om met succes deel te kunnen nemen aan de Bokselse Kwis. Tijdens openingstijden van de tien bedrijven zijn de aanwijzingen op te halen. Die liggen bij de volgende bedrijven: Bandenbedrijf Van Esch (Tongeren 16), Stichting Brabants Centrum (Prins Bernhardstraat 5), DA Van den Biggelaar (Oosterhof 7), Deegeluk (Markt 28), 't Dommeltje (Hoog Munsel 9), Mr. & Mrs. Filipe (Markt 10), Meneer Van Dommelen (Prins Hendrikstraat 1), Olie & Zo (Runmolen 7), Van Doornmalen Electro (Stationsstraat 26a) en Zus en Zow (Stationsstraat 5).

KIN KHAO

De Bokselse Kwis gaat zaterdag 2 november om klokslag 18.00 uur van start. Op dat tijdstip kunnen vertegenwoordigers van alle teams hun quizboek ophalen bij restaurant Kin Khao (voorheen restaurant En Garde!) aan de Markt in Boxtel. Als de klokken in de Sint-Petrustoren elf keer slaan, eindigt de quiz en moet het boek bij Kin Khao zijn ingeleverd.

FOTO ONDER: Tijdens de Bokselse Kwis worden de hersenen niet alleen in de huiskamers gepijnigd om de vele vragen, ook de hints die de teams nu bij verschillende Boxtelse ondernemers moeten ophalen, zorgen voor breinbrekers. (Foto: archief Albert Stolwijk).

Afbeelding